+31 (0)545 481259
  • nl
  • en
  • de

Team Nijhof

Jamboree TN

JAMBOREE TN (V. VIGO D’ARSOUILLES X CARLOUS II X HOLD UP PREMIER X CASH)

Op de Zangersheide-hengstenkeuring in Lanaken gooide de Vigo d’Arsouilles-zoon Jamboree al hoge ogen, maar ook onder het zadel ontwikkelt de jonge hengst zich uitstekend. Jamboree combineert ongekend vermogen met voorzichtigheid, reflexen en souplesse aan de sprong. Daarnaast heeft Jamboree een uitstekende bloedsopbouw en komt hij uit één van de beste stammen van de fokkerij van familie Van Straaten uit Den Ham.

Jamboree’s vader Vigo d’Arsouilles werd onder het zadel van Philippe Le Jeune wereldkampioen in Kentucky in 2010. De imponerende Nabab de Rêve-zoon is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware stempelhengst; Vagabond de la Pomme (Pénélope Leprévost), Go Easy de Muze (Frank Schuttert & Darragh Kenny), Dixson (Ian Millar), Golden Hawk (Shane Breen) en Fair Light van ’t Heike (Alberto Zorzi) zijn slechts enkele voorbeelden van Vigo d’Arsouilles-nakomelingen op het allerhoogste niveau.

Jamboree combineert de topgenen van Vigo d’Arsouilles met één van de beste moederlijnen van Nederland: de Moukje-stam. De eerste vijf merries in de pedigree van Jamboree sprongen allen op 1.30m-niveau of hoger en de Nimmerdor-dochter La Belle S presteerde zelfs op 1,50m-niveau. Met Vigo d’Arsouilles, Carolus II, Hold Up Premier, Cash en Nimmerdor op rij brengt Jamboree topgenen uit heel Europa bijeen. Overgrootmoeder Rachelle S is moeder van het internationale springpaard Wladimir S (1,50m, Ales Opatrny) en grootmoeder van de getalenteerde Erachelle S (1,45m, Josta van Straaten). Verder is dit de directe moederlijn van onder meer Sir Corland (Patrick & Wout-Jan van der Schans), Andretti S (Laura Kraut), Typhoon S (Max Routledge), Una Bella S (Matilde Bianchi), Arc de Triomphe (Frank Schuttert), Dittorio S (Alaa Mayssara) en Frederic Degli Asseri (Barbara Suter).

De getalenteerde Jamboree bemachtigde in  2017 overtuigend zijn dekbrevet bij KWPN en Zangersheide.

 

Vigo d'Arsouilles Nabab de Reve Quidam de Revel Jalisco B
Dirka
Melodie en Fa Artichaut
Caravelle
Illico d'Arsouilles Fleuri du Manoir Ibrahim
Sirene
Venzin d'Arsouilles Childebert
Quinta
Belle Amie II S Carolus II
Capitol I Capitano
Folia
Lacq H Roman
Cordelia H
Via Belle S Hold up Premier Narcos II
belle Little
Rachelle S Cash
La Belle S.
Nu bestellen
Stamboek KWPN Kleur Bruin
Geboortejaar 25-02-2014
Schofthoogte 1.68 cm
Goedgekeurd door KWPN, Zangersheide