+31 (0)545 481259
  • nl
  • en
  • de

Team Nijhof

Spielberg

Spielberg is een dressuurhengst om van te dromen. Met zijn bijna ideale type is hij een echte ‘Strahlemann’ en mede dankzij zijn geweldige bewegingsvorm behaalde hij als een van de weinige hengsten in Westfalen de titel premiehengst. Vader Sunny Boy is een alom geprezen zoon van Sandro Hit uit de Donnerhall-dochter Fantastica – de volle zus van beroemdheden Don Schufro en Don Primero. Spielbergs grootvader Rosier brengt het waardevolle bloed van Rubinstein I met zich mee, waardoor ook de beroemde stam van Olympisch kampioenen Ahlerich, Rembrandt en Amon de pedigree van Spielberg versterkt. Via moeder Rosiera gaat Spielberg terug op de Roncalli xx-dochter Rondula – tevens grootmoeder van het Grand Prix-dressuurpaard Last Minute van Ilka-Kerstin Geiss.

Naast maat en formaat voegt Spielberg ook een enorm stabiel karakter toe aan de dressuurpaardenfokkerij. Daarnaast beschikt Spielberg over veel ritme en balans in beweging en won hij de verrichtingstest in Zweibrücken op de dressuuronderdelen. Onder Joyce Lenaerts was Spielberg zelf tiende op het NK ZZ-licht en tweede op Geldrop Hippique.

Inmiddels hebben Spielbergs oudste nakomelingen Spielbergs Cartier en Denza Lenza onder respectievelijk Fieke Houwen en Robin van Lierop hun debuut op Prix St. Georges-niveau al gemaakt.

Sunny-Boy Sandro Hit Sandro Song
Loretta
Fantastica Donnerhall
Fiesta
Rosiera Rosier Rubinstein I
Acarina
Rondula Roncalli xx
Donna Blanka - (v. Don Camillo)
Nu bestellen Video
Stamboek Westfalen Kleur Donkerbruin
Geboortejaar 2004
Schofthoogte 1.73m
Goedgekeurd door NRPS, Westfalen, Rheinland, Oldenburg