+31 (0)545 481259
  • nl
  • en
  • de

Team Nijhof

Zambesi

Zambesi is het product van fokkerij met een visie. De legendarische Heartbreaker, die wereldberoemd is om zijn reflexen en instelling, is hier gecombineerd met de over onbegrensd vermogen beschikkende Calvaro Z. Moeder Calanda Z sprong op internationaal niveau onder Mathijs van Asten, terwijl grootmoeder Alanda in de internationale sport presteerde onder Pieter Kersten. Deze dochter van stempelhengst Le Mexico bracht in de fokkerij veel goeds, zoals de internationale springpaarden It’s The Business (Geoff Glassard) en Galanda (Edwin Smits), die op haar beurt weer Now or Never van Piet Raijmakers voortbracht.

Zambesi zelf was op jonge leeftijd al succesvol in de springsport: als zesjarige kwalificeerde hij zich voor de finale van het WK in Lanaken. Onder Sjaak Sleiderink werd hij vervolgens driemaal tweede van de vier wedstrijden in de hengstencompetitie en won hij in Den Bosch zowel de finale als de competitie met meer dan 20 punten afstand. Later sprong Zambesi succesvol op 1,45m-niveau.

De nakomelingen van Zambesi tonen veel potentie voor de grote sport. Zo werd de nu zesjarige Fozz vorig jaar aangekocht door Ashford Farm voor Marlon Zanotelli, sprongen zijn nakomelingen opvallend in jonge paardencompetities en werd een Zambesi x Polydor-hengst reservekampioen van Westfalen. Net als hijzelf vertonen Zambesi’s nakomelingen veel reflexen, instelling en macht.

Heartbreaker Nimmerdor Farn
Ramonaa
Bacarole Silvano
Orchidee
Calanda Z Calvaro Z Caletto I
Rixa
Alanda Le Mexico
Rolanda (v. Kartouche)
Nu bestellen Video
Stamboek KWPN Kleur Bruin
Geboortejaar 2004
Schofthoogte 1.67m
Goedgekeurd door KWPN, Zangersheide, Oldenburg OS, Hannover