+31 (0)545 481259
  • nl
  • en
  • de

Team Nijhof

Estoril du Cedre

Estoril du Cedre (Jarnac x Diamant de Semilly x Laudanum x)

Estoril du Cedre is gefokt uit één van de succesvolste moederlijnen van Frankrijk. Zijn grootmoeder Briseis d’Helby gaf maar liefst vier goedgekeurde hengsten en acht internationale springpaarden, waarvan er drie op 1.60m-niveau hebben gesprongen. Het bekendste paard uit de fokkerij van Briseis d’Helby is zonder meer de goedgekeurde hengst Quickly de Kreisker. Deze Diamant de Semilly-zoon – en dus volle broer van Estorils moeder Urgada de Kreisker – sprong op het allerhoogste niveau onder de Marokkaan Abdelkebir Ouaddar en was zelfs enige tijd nummer één van de wereldranglijst. Zo won Quickly de Kreisker tientallen internationale rubrieken waaronder de Grote Prijzen en Wereldbekers van Al Ain, Sharjah, Parijs, Rabat, Tetouan, Vejer de la Frontera, LeTouquet, Fontainebleau, Macon Laize, et cetera.
Estoril du Cedre is een zoon van de welbekende Selle Français-hengst Jarnac. Onder het zadel van de Spanjaard Julia Arias nam Jarnac onder meer deel aan de Europese kampioenschappen in Madrid in 2011 en met Fransman Timothee Anciaume won Jarnac in 2009 de Grote Prijs van Chantilly. In de fokkerij drukt de zoon van Anglo-Arabier Ryon d’Anzex – die zelf deelnam aan de Wereldruiterspelen in Den Haag in 1994 met Fernando Fourcade – zijn stempel met tientallen nakomelingen op het hoogste niveau, zoals Qurack de Falaise HDC (Kevin Staut & Delphine Perez), Reggae du Tillard (Julio Arias), Soprano de Grandry (Florian Angot), Uppercut Libellule (Dominique Hendrickx), Ulhane de Conde (Carlos Lopez), et cetera.
Onder het zadel van Lotte van den Oetelaar toont Estoril du Cedre zijn onbegrensde vermogen en kracht aan de sprong. Met zijn afdruk en zijn macht doet hij ook weer veel denken aan zijn grootvader Diamant de Semilly en daarnaast is ook de vechtlust van oom Quickly de Kreisker terug te zien in Estoril du Cedre.

Stamboom

Jarnac
Ryon d'Anzex
Massondo
Hera
Vic du Vass
J' T'adore
Nasarde du Cellier
Urganda de Kreisker
Diamant de semilly
Le Tot de Semilly
Venise des Cresles

Briseis d'Helby
Laudanum xx
nika du Nevada
Nu bestellen Video Video
Geslacht Hengst
Stamboek: AES
Kleur Bruin
Geboortedatum 08-08-2014
Schofthoogte 1.68 m
Dekgeld € 850