+31 (0)545 481259
  • nl
  • en
  • de

Team Nijhof

HERRERA TN

HERRERA TN


De driejarige Herrera TN brengt exclusieve genen voor de Nederlandse en Belgische fokkerij. De bij Oldenburg goedgekeurde hengst is een zoon van Hickstead White – een zeer veelbelovende nakomeling van de legendarische olympisch kampioen Hickstead. Onder Tobias Meyer vertoont Hickstead White veel talent op internationaal toneel en zijn moeder Queentina – een dochter van Coupe de Coeur – is daarnaast ook actief op Grand Prix-niveau onder diezelfde Meyer. Uit zijn eerste twee jaargangen kreeg Hickstead White inmiddels al zo’n tien zonen goedgekeurd bij verschillende stamboeken. Herrera TN’s grootvader Lordanos is eveneens een waardevolle vererver en bracht bijna vijftig 1.60m-springpaarden, waaronder Lord Sandro DDH, Legolas, Light On en HH Let’s Fly.

De moederlijn van Herrera TN gaat via de Cannavaro-dochter Emmy terug op de merrie Edelbild. Deze merrie gaf onder meer de beroemde Grand Prix-springhengst Asti Spumante – de hengst die onder meer bijdroeg aan de bronzen medaille van het Duitse team op het Europees kampioenschap in Windsor in 2009 en onder Thomas Mühlbauer de Grote Prijzen van München, Lamprechtshausen en München Riem won.

Herrera TN gooide hoge ogen op de Oldenburger Hengstenkeuring met zijn gemakkelijke manier van springen en lichtvoetige bewegingen. De Hickstead White-zoon lijkt daarbij over veel atletisch vermogen te beschikken en springt met extra manieren. Kortom, een interessante, moderne hengst voor zowel sport als fokkerij.

Stamboom

Hickstead White
Hickstead
Hamlet
Jomara
Queentina
Coupe de Coeur
Quadriga
La Spumante
Lordanos
Landos
W-Ashley
Emmy
Cannavaro
Edelbild
Nu bestellen Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: Oldenburg
Kleur Bruin
Geboortedatum 14-04-2017
Schofthoogte 1.68 M
Goedgekeurd door Oldenburg OS
Dekgeld € 750

Offspring

Results