+31 (0)545 481259
  • nl
  • en
  • de

Team Nijhof

JUST ONE

JUST ONE (TOULON X RAMIRO Z)

De Toulon-zoon Just One is een jonge hengst met bewezen genen. Als zoon van de Belgische topvererver Toulon – zoon van Heartbreaker – en als telg uit de beroemde Molga-stam beschikt Just One over de juiste combinatie van kwaliteit aan de sprong én royaal vermogen. Just One was op de KWPN Hengstenkeuring al één van de spraakmakende hengsten en bewees zichzelf opnieuw in het KWPN-verrichtingsonderzoek. Met een 8,5 voor rijdbaarheid en 8’en voor reflexen, vermogen, instelling en aanleg als springpaard werd hij overtuigend ingeschreven als dekhengst.

Vader Toulon behoort tot de beste verervers van dit moment en staat op een zestiende plaats op de WBFSH Sire Ranking voor springpaardenleveranciers. Nakomelingen als Edesa S Banjan (Geir Gulliksen), Falco van Spieveld (Nicole Walker), Living the Dream (Alberto Zorzi) en IQ van het Steentje (Wilm Vermeir) springen op het allerhoogste niveau.

Just One heeft als moeder de G.Ramiro Z-dochter Kyolga, die vrijwel alle KWPN-predicaten behaalde, waaronder het sportpredicaat in zowel de spring- als dressuurrichting. Daarnaast bracht Kyolga al meerdere internationale springpaarden, zowel directe nakomelingen als kleinkinderen. Just One’s grootmoeder Elonie en overgrootmoeder Alonie stonden allebei eveneens aan de basis van een lange lijst internationale springpaarden, zoals de Grand Prix-springpaarden Oxford, Union, Ravel Z en Jarcy K. Ook de bekende olympische springpaarden The Shinto van Shuichi Toki en Linky van Tim Grubb komen uit de bekende Molga-stam. Op de Olympische Spelen in Los Angeles in 1984 kwamen de twee halfbroers allebei van start en behaalde Linky de zilveren medaille met het Britse team.

De getalenteerde Just One behaalde met overtuigende cijfers zijn dekbrevet bij het KWPN en lijkt een mooie toekomst in het verschiet te hebben.

Stamboom

TOULON
HEARTBREAKER
NIMMERDOR
BACAROLE
NIKITA
JOKINAL DE BORNIVAL
HAYLAND-L
KYOLGA
RAMIRO Z
RAIMOND
VALINE
ELONIE
NOTARIS
ALONIE
Nu bestellen Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: KWPN
Kleur Bruin
Geboortedatum 2014
Schofthoogte 1.68m
Goedgekeurd door KWPN

Offspring

Results