+31 (0)545 481259
  • nl
  • en
  • de

Team Nijhof

PALIETER JW VAN DE MOERHOEVE

PALIETER JW VAN DE MOERHOEVE (VIGO D’ARSOULLES X DIAMANT DE SEMILLY)

Palieter JW van de Moerhoeve beschikt genetisch gezien over alle ingrediënten om uit te kunnen groeien tot een fokhengst en sportpaard. De bij Zangersheide goedgekeurde Palieter JW van de Moerhoeve is namelijk niemand minder dan de achterkleinzoon van de wereldberoemde merrie Gazelle van de Amerikaanse topruiter Kent Farrington. Deze Kashmir van Schuttershof-dochter won vorig jaar onder meer de Rolex Grand Prix van Genève en eindigde vorig jaar op de achtste plaats op de WBFSH-ranking voor springpaarden.

Palieter JW van de Moerhoeve is zelf een zoon van topvererver Vigo d’Arsouilles. Deze wereldkampioen van 2010 onder Philippe Le Jeune is uitgegroeid tot een ware springpaardenleverancier, denk aan nakomelingen als Vagabond de la Pomme, Go Easy de Muze, Fair Light van ’t Heike, Dixson en Ego van Orti. Palieter JW’s moeder Malle Babbe was zelf finaliste in de Belgische jonge paarden cyclus en combineert op haar beurt het vermogende bloed van Diamant de Semilly met dat van de legendarische Darco. Vervolgens gaat Palieter JW’s afstamming terug op de al eerder besproken Gazelle, die afstamt van Kashmir van Schuttershof uit een moeder van Indoctro x Voltaire. In de fokkerij gaf Gazelle daarnaast al de Darco-zoon King Kong, die internationaal springt onder de Belgische topruiter Niels Bruynseels.

Op de voorjaarshengstenkeuring in Zangersheide viel Palieter JW van de Moerhoeve positief op door zijn snelle reflexen en lichtvoetigheid. Daarbij sprong hij met veel macht en een flitsende techniek. Met zijn hoogst interessante pedigree en goede springkwaliteiten is Palieter JW van de Moerhoeve een grote belofte voor de toekomst.

Stamboom

VIGO D'ARSOUILLES
NABAB DE REVE
QUIDAM DE REVEL
MELODIE EN FA
ILLICO D'ARSOUILLES
FLEURI DU MANOIR
VENZIN D'ARSOUILLES
MALLE BABBE
DIAMANT DE SEMILLY
LE TOT DE SEMILLY
VENISE DES CRESLES
JESS
DARCO
DARCO
Nu bestellen Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: AES
Kleur Vos
Geboortedatum 2015
Schofthoogte 1.65m
Goedgekeurd door Zangersheide

Offspring

Results