+31 (0)545 481259

Over Team Nijhof

Team Nijhof werd opgericht in 1916. We vierden in 2016 dus ons 100-jarig jubileum! Het is een hippisch bedrijf met een stoeterij, EU-station, sportstal, hengstenhouderij en dierenartsenpraktijk. Wij hebben de beschikking over een record aantal Grand Prix-hengsten. Onze hengsten behoren tot de wereldtop en blinken uit in de sport, dat blijkt wel uit de deelname van twee hengsten van team Nijhof aan de Wereldbeker finales en de Wereldruiter spelen in 2014 waar ze allebei een medaille wonnen. Johnson won brons met Hans Peter Minderhoud in de dressuur en Verdi won goud met Maikel van der Vleuten bij het springen op de WEG in Caen.

Team Nijhof heeft een groot scala aan Grand Prix-hengsten, zowel dressuur als springen. Onze hengsten zijn in te delen in drie categorieën. Tot de eerste categorie behoren de hengsten die zich al hebben bewezen, zoals Heartbreaker en Florencio. De tweede bestaat uit de 7-, 8- en 9-jarige hengsten die momenteel in de sport lopen zoals Verdi en Johnson. Daarnaast hebben we nog relatief jonge, onbekende hengsten zoals Breitling, waar we veel vertrouwen in hebben.

De hengstencollectie van Team Nijhof bestaat uit o.a. de Grand Prix-hengsten Clinton, Canabis Z, Eldorado van de Zeshoek, Johnson, Lord Z, Marius Claudius, Quality Time, Spartacus, Verdi, Tadmus en Zacharov. Daarnaast is er nog altijd diepvriessperma beschikbaar van o.a. de Grand Prix-hengsten Burggraaf, Calvados, Concorde, Voltaire, Larino, Manhattan en Warrant.

Wij adviseren u graag bij de hengstenkeuze voor uw merrie(s) en u kunt altijd langskomen voor een kopje koffie.