+31 (0)545 481259

Jubileum: 100 jaar Team Nijhof

In 1916 begon de vader van Henk sr. met een gemengd veebedrijf met koeien en varkens. Hij was een echte paardenman en richtte onder andere de rijvereniging in Geesteren op. Een van de eerste goedgekeurde hengsten van Team Nijhof was Heraut, die in 1946 goedgekeurd en verkocht werd tijdens de hengstenkeuring in Bussum.

Toen Henk sr. het bedrijf enige tijd later overnam, ging hij zich in 1964 meer focussen op de paarden. De reden hiervoor was dat hij op 21-jarige leeftijd een hernia kreeg, waardoor hij zich niet meer volledig op het vee kon richten. Van deze beslissing heeft hij echter nooit spijt gehad! Jeannette was in het begin niet werkzaam in het bedrijf, maar toen het bedrijf op internationaal niveau steeds bekender werd besloot ze om het team te versterken.

Nu, 100 jaar na de oprichting van Team Nijhof, is ons bedrijf uitgegroeid tot een wereldberoemde hengstenhouderij, met onder andere de kopstukken Verdi en Johnson, die beide een medaille wonnen op de Wereldruiterspelen. We hebben een heel breed hippisch bedrijf met een stoeterij, EU-station, sportstal, hengstenhouderij en dierenartsenpraktijk. In 2015 wonnen wij de prijs van Hippisch Ondernemer van het Jaar.