+31 (0)545 481259

Team Nijhof

COMMIL CHAMP Z

Op de Oldenburger hengstenkeuring sprong Commil Champ Z letterlijk boven de rest uit; de Comilfo Plus Z-zoon overtuigde bij het vrijspringen op alle fronten. Niet voor niets werd Commil Champ Z uitverkozen tot reservekampioen van de hengstenkeuring. Dit bleef bij Stoeterij Zangersheide ook niet onopgemerkt en zij schaften de imponerende schimmelhengst aan.

Commil Champ Z is een zoon van de sterk verervende Comilfo Plus Z – de spectaculaire voshengst die grootheden Comme Il Faut en Balou du Rouet combineert. Comilfo Plus Z bracht bijvoorbeeld al de spraakmakende Copycat Z, die onder Harrie Smolders tot één van ’s werelds grootste springtalenten gerekend mag worden. Commil Champ Z’sgrootvader is voor Team Nijhof ook geen onbekende; dit is namelijk de olympische stempelhengst Clinton. Met vervolgens Cassini I en de Cor de la Bryere-zoon Cicero is de pedigree van Commil Champ Z compleet.

Commil Champ Z is gefokt uit Holsteiner stam 1228 en is zo verwant aan tal van goedgekeurde hengsten en Grand Prix-springpaarden, waaronder voormalig Nederlands kampioen Beautiful Red van Frank Schuttert en tegenwoordig de Mexicaan Salvador Oñate, de goedgekeurde Chardonnay, die onder Max Kühner deelnam aan meerdere grote kampioenschappen, de bekende dekhengst Colander, AthinaOnnassis’  1.60m-springpaard Crosshill en nog vele anderen.

Commil Champ Z overtuigt zelf met zijn zeer moderne springkwaliteiten. De lichtvoetige, bloedgemaakte hengst spring met een fantastische techniek en enorm atletisch vermogen. Mede dankzij zijn goede reflexen en souplesse was Commil Champ Z de meest imponerende springhengst van de Oldenburger hengstenkeuring.

 

Stamboom

COMILFO PLUS Z
COMME IL FAUT
CORNET OBOLENSKY
RATINA Z
BARONESSE
BALOU DU ROUET
WEINRANKE
SI CINDERELLA'S GIRL
CLINTON
CORRADO I
URTE I
NOBLESSE XII
CASSINI I
DANCING
Nu bestellen Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: Zangersheide
Kleur Schimmel
Geboortedatum 2018
Schofthoogte 1.68 m
Goedgekeurd door Oldenburg, Zangersheide
Dekgeld € 800 (250 + 550)

Offspring

Results