Super blij met de nieuw aangewezen hengst op de hengstenkeuring in Den Bosch. Eldorado x Chellano x Darco. Horado V (Eldorado van de Zeshoek x Chellano Z)

De beloftevolle Horado V maakte veel indruk op de KWPN hengstenkeuring dankzij zijn sterke galop, afdruk, vermogen en reflexen op de sprong. Zijn vader Eldorado van de Zeshoek presteert onder Hanno Ellermann succesvol op 1.50m-niveau en ontwikkelt zich in de fokkerij tot een opvallende vererver. Zo werden eerder zijn zonen Grandorado TN (mv.Carolus II) en Grodino (mv.Celano) met veelbelovende cijfers goedgekeurd bij het KWPN. Eldorado van de Zeshoek geeft steevast een behoorlijke dosis aan springtalent door aan zijn nakomelingen, getuige ook deze opvallende Horado V. Zijn moeder Zelana V stamt af van de gewaardeerde internationale sport- en fokhengst Chellano Z, die op het hoogste niveau presteerde met Jos Lansink. In de fokkerij is hij doorgebroken dankzij succesvolle producten als HH Carlos Z, Chill R Z, Chamberlain Z, Challenge van de Begijnakker Z en Courtney Z. Grootmoeder Uvita V is een dochter van de befaamde topvererver Darco en leverde ook het internationale 1.45m-springpaard Aldino V (v.Indoctro) van Robert Pal. Vervolgens gaat de moederlijn via de bewezen vererver Hemmingway terug op de Ramiro Z-dochter Evita. Zij presteerde op Z-niveau in de spring- en samengestelde sport en leverde ook het internationale 1.40m-springpaard Savita WH (v.Cruising) van Marco Sas. Uit deze directe moederlijn komt ook het internationale 1.50m-springpaard Relinda (v.Ferro) waarmee Angelique Hoorn en Kristian Houwen presteerden evenals het 1.40m-paard Barno (v.Darco) van Michael Duffy en het Grand Prix-dressuurpaard Wilco V (v.Rousseau). Horado V beschikt over opvallende eigen kwaliteiten, een sterke bloedopbouw en vertegenwoordigt een bewezen sportstam.