FLORIS TN – geboren 2010 – zwartbruin -170 cm

Vader Quality Time is een product uit de bekende fokkerij van Floris van Leuken. Onder Jeroen Dubbeldam is Quality Time uitgegroeid tot een internationale ster. Het duo won in 2011 de Nederlandse titel en in 2012 de Grote Prijs in San Patrignano. Moedersvader Vancouver maakte onder Wim Schröder o.a. deel uit van het Nederlandse team dat als 2e resp. 5e eindigde in de Nations Cup te Dublin resp. Calgary en Rome. Vancouver zorgt in deze pedigree als Frans gefokte hengst voor de nodige outcross en voegt het waardevolle bloed toe van springpaardenleverancier Le Tot de Semilly. Daarentegen sluit het bloed van Quality Time uitstekend aan bij dat van grootmoeder Irisinaa. Hierdoor is het excellente bloed van Farn resp. zijn moeder Dorette twee resp. vier maal verankert in de pedigree van Floris. Daarnaast is Quality Times’ grootmoeder Thesee (Mowgli) gefokt uit dezelfde moeder als de KWPN-hengst Goodwill (Landgraf I). Een combinatie van Goodwill met Irisinaa resulteerde in het beroemde springpaard MacKinley waarmee Rolf-Göran Bengtsson teamzilver won op de Olympische Spelen te Athene en individueel als vierde eindigde. Grootmoeder Daisinaa bracht in combinatie met de Franse hengst Fuego du Prelet ook de internationale springhengst Rocco onder Ahmed Tolba. Deze familie geniet grote bekendheid als de Sina-stam (NL-020). Uit deze merrielijn kennen we o.a. de internationale springpaarden Cavalier (Franke Sloothaak), Emmerton (Jur Vrieling), Modesto (Jean-Marc Nicolas), Obelix (Herve Godignon) en Pierrot (Emile Hendrix).

Floris TN won met Zoi Snels zowel de 5-jarigen in Bathmenmet overmacht als de competitie voor 5-jarigen tijdens Jumping Schröder in Tubbergen en hij kreeg van juryleden Hendrik-Jan Schuttert een 9 en 9,5 en van Cor Loeffen 8,8 en voor het springen.