+31 (0)545 481259

Team Nijhof

SIR OLDENBURG

  • dressuur, team nijhof, hengst, stallion

SIR OLDENBURG (SION X CONTENDER)

Vader Sion behoort tot een van de gevestigde dressuurverervers binnen de Oldenburgse fokkerij en zet hiermee de succesvolle lijn van vader Sultan verder. Sion is een Nederlands fokproduct uit de bekende Trichta-stam (NL-029). Hierdoor is Sion nauw verwant aan de Grand Prix paarden De Niro (v. Calvados) van Peter Wylde, Vent du Nord (v. Canadian River) van Kate Levy en Portofino (v. Habsburg) van Michael Whitaker. Aan moederszijde voert deze Sir Oldenburg de eerste klas genen van de Holsteinse stempelhengst Contender (v. Calypso II). In de derde generatie is er nogmaals Holsteins springbloed toegevoegd door de hengst Tin Rocco (v. Tin Rod xx-Roman), met name bekend als vader van het beroemde springpaard Let’s Go van Roelof Bril.

De lijn aan moederszijde gaat vervolgens via de volbloedhengst Apollo xx terug op de Gelderse merrie Gunetta (Alex x Ritmeester). Overgrootmoeder Gunetta II (v. Apollo xx) geniet ook bekendheid als moeder van de Oldenburgse hengst Grand Slam (v. Grandios) die succesvol was in de dressuursport. Sportpaarden uit deze stam zijn onder andere: Rubllit (Grand Prix), Sattrick (Z-dressuur) Visconte, Vuldai en de gekeurde hengst Grand Slam. Als 3-jarige was Sir Oldenburg kampioen van de jonge hengsten in Rastede.

Als 4-jarige was hij vice-landskampioen in Rastede en won hij met Heiko Klausing een bronzen medaille bij het Bundeschampionat in Wahrendorf. Ook als 5- en 6-jarige was hij finalist tijdens het Bundeschampionat voor dressuurhengsten. In 2006 had Sir Oldenburg een heel hoge dressuurindex met 144 punten en hiermede behoorde hij tot de 5% beste dressuur verervers van Duitsland. Bovendien heeft hij inmiddels al 8 goedgekeurde zonen, waaronder de bekende premiehengst Sir Willy.

Van Sir Oldenburg is enkel diepvriessperma beschikbaar.

Pedigree

SION
SULTAN
MARINIER
NIREINA
TARANTELLA
RONCO XX
NATALIE
GRETA GARBO
CONTENDER
CALYPSO II
GOFINE
GUTENA
TIN ROCCO
GUNETTA II
Order now Video Horsetelex
Gender Stallion
Studbook: Oldenburg
Colour Black
Birthdate 1998
Height 1.68m
Approved by Westfalen, SWB, KWPN, Oldenburg, Bavar, Badwu, Hannover

Offspring

Results