+31 (0)545 481259

Team Nijhof

CASSINI GOLD

CASSINI I X CONTENDER

Cassini Gold is een nieuwe Grand Prix-hengst en opvallende vererver in het hengstenbestand van Team Nijhof. Cassini Gold was een enorm springtalent als jong paard en werd verkocht naar Mexico, waar hij onder Julio David Vainer tot op 1.60m-niveau sprong. Zijn eerste jaargangen van nakomelingen zijn bijzonder opvallend en zijn bloedvoering is ook zeer interessant voor de Nederlandse en Belgische fokkerij. 

Cassini Gold viel als jong paard op door zijn geweldige springtechniek, reflexen en vermogen. Zijn talent werd al snel opgemerkt en de Cassini I-zoon vertrok naar Mexico. Onder de Mexicaanse springruiter Julio David Vainer sprong Cassini Gold uiteindelijk succesvol tot op 1.60m Grand Prix-niveau en zijn springtalenten bleken ook op het hoogste niveau nog opvallend. 

Zijn pedigree is daarnaast zeer interessant met stempelhengsten Cassini I, Contender en Ahorn Z. De moederlijn van Cassini Gold bracht ook veel top springpaarden; zo is Cassini Gold de halfbroer van het briljante springpaard Caretina de Joter, die op het allerhoogste niveau sprong met Pius Schwizer en Edwina Tops-Alexander en opviel door haar flitsende springmanieren. Daarnaast is Cassini Gold ook de halfbroer van het 1.60m-springpaard Cambito van de Helle. Grootmoeder Glocke bracht daarbij het 1.60m-springpaard Latino. 

In zijn eerste jaren als dekhengst produceerde Cassini Gold een beperkt aantal nakomelingen, maar het succes is ontegenzeggelijk. Voorbeelden zijn Grand Prix springpaarden zoals Indian Gold van de jonge Zweedse amazone Ida Selin, Imagine van de Nederlandse topamazone Kim Emmen, IV Willem van de Britse jonge ruiter Oliver Fletcher, Golden Lady van Jennifer Hochstadter en K.I. Guru van Keira Stoute. 

Al met al heeft de Grand Prix-hengst Cassini Gold alles in huis om uit te groeien tot een ware stempelhengst. Zijn klassieke Holsteiner achtergrond en eigen sportprestaties maken hem zeer interessant voor de springpaardenfokkerij en zijn succesvolle nakomelingen bewijzen zijn verervingskracht. 

 

 

Stamboom

Cassini I
Capitol I
Capitano
Folia
Wisma
Caletto II
Prisma
Naomi XXXII
Contender
Calypso II
Gofine
Glocke
Ahorn Z
Taktik
Nu bestellen Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: Holstein
Kleur Schimmel
Geboortedatum 2007
Schofthoogte 1.70m
Goedgekeurd door Holstein, KWPN, Oldenburg
Dekgeld €1.000

Offspring

Results