+31 (0)545 481259

Team Nijhof

DENZEL VT MEULENHOF

Denzel van ’t Meulenhof is dan wel van Belgische komaf, maar als zoon van Marius Claudius en dus kleinzoon van Concorde zijn de genen van de stempelhengst in wording niet onbekend voor Team Nijhof. In de fokkerij weet Denzel van ’t Meulenhof meer en meer zijn stempel te drukken en levert hij telkens weer getalenteerde springpaarden.

Denzel van ’t Meulenhof komt uit één van ’s werelds beste moederlijnen. Denzels moeder Narcotique de Muze IV werd door Ludo Philippaerts op Grand Prix-niveau uitgebracht en bracht maar liefst tien internationale springpaarden. Haar zoon Jenson van ’t Meulenhof springt onder Niels Bruynseels op het hoogste niveau. Denzel van ’t Meulenhof is daarnaast een kleinzoon van de legendarische Qerly Chin; deze merrie stond aan de basis van beroemde paarden zoals I’m Special de Muze, Walnut de Muze, Querlybet Hero, Ensor de Litrange LXI, Horizon de Regor, Toupie de la Roque, Vagabond de la Pomme, Hocus Pocus de Muze, Go Easy de Muze, Giovanni de la Pomme, Sea Coast Ferly, Killer Queen VDM en nog vele anderen.

Uit een relatief gering aantal dekkingen bracht Denzel van ’t Meulenhof al de uiterst getalenteerde dekhengsten Nixon van ’t Meulenhof en Ipsthar. Onder Harrie Smolders springt de pas net achtjarige Nixon van ’t Meulenhof al op 1.50m-niveau en Ipsthar won onder Bas Moerings tweemaal de Blom Cup als vijf- en zesjarige.

Daarnaast zijn de nakomelingen van Denzel van ’t Meulenhof in trek bij verschillende topruiters; de Italiaanse topamazone Giulia Martinengo Marquet rijdt Jotabe B, olympisch, Europees en wereldkampioen Jeroen Dubbeldam rijdt Intertoff en de Amerikaanse voormalig nummer één van de wereld Kent Farrington kocht op sportpaardenveiling The Youngsters de getalenteerde Jikke-Cara voor 325.000 euro. De nakomelingen van Denzel van ’t Meulenhof vallen op door hun lichtvoetigheid, reflexen en fantastische galoppade. Daarbij springen ze met atletisch vermogen en zijn het moderne sportpaarden.

 

 

Stamboom

Marius Claudius
Concorde
Voltaire
Flyer
Icara
Nimmerdor
Anoeskacara
Narcotique de Muze
Quidam de Revel
Jalisco B
Dirka
Querly Chin
Chin Chin
Kerly
Nu bestellen
Geslacht Hengst
Stamboek: AES
Kleur Bruin
Geboortedatum 01-06-2009
Schofthoogte 1.71 cm
Goedgekeurd door AES, KWPN, ZANGERSHEIDE
Dekgeld €1.250