+31 (0)545 481259

Team Nijhof

DORIAN GREY TN Z

Dorian Grey TN Z’s vader Dominator Z is zonder twijfel dé aanstormende hengst van dit moment. Al van jongs af aan waren de verwachtingen hooggespannen bij deze hengst, maar zowel in de sport als in de fokkerij lijkt hij deze verwachtingen waar te maken. Dominator Z viel op de verschillende hengstenkeuringen op met zijn getalenteerde zonen en onder het zadel van Christian Ahlmann springt de pas net tienjarige hengst fenomenaal op het allerhoogste niveau. Zo was Dominator Z tweede in de Grand Prix van Parijs, tweede in de Wereldbeker van Madrid én tweede in de Wereldbeker van Leipzig. Dorian Grey TN Z combineert Dominator Z met nog zo’n grootheid van Stoeterij Zangersheide, namelijk de beroemde Chellano Z.
Dorian Grey TN Z’s moeder Cegetti Z sprong zelf succesvol in de sport en bracht al het internationale springpaard Darchello B van de Italiaan Paolo Zani. Uit deze stam komen ook de Grand Prix-springpaarden Phyra Z en Partner V2.
Dorian Grey TN Z verdiende in het voorjaar van 2019 zijn dekbrevet bij Studbook Zangersheide, waar hij bij het vrijspringen al opviel door zijn uitstekende reflexen en goede springmanieren. Inmiddels heeft Dorian Grey TN Z zijn wedstrijddebuut gemaakt in de Belgische Pavo Hengstencompetitie en ook onder het zadel valt hij op door kwaliteit, techniek, lichtvoetigheid en atletisch vermogen.

 

Stamboom

Dominator Z
Diamant de semilly
Le tot de semilly
Venise des Cresles
Cephale
Cassini I
Nephale
Cegetti Z
Chellano Z
Contender
Fayence

Negetti
Notaris
A. Fairlady
Nu bestellen Video Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: Zangersheide
Kleur Schimmel
Geboortedatum 8-5-2016
Schofthoogte 1.68 M
Goedgekeurd door Zangersheide
Dekgeld € 1.100

Offspring

Results