+31 (0)545 481259

Team Nijhof

FLORIDA TN

Met trots presenteert Team Nijhof de Oldenburgse reservekampioen For Dance x Zack. Deze spectaculaire zoon van de veelbelovende For Dance beweegt als een droom. In draf maakt Florida TN  een fantastische houding, met veel balans en een fantastische beentechniek. In galop beweegt hij bergop met veel macht en ruimte. Ook aan de longe maakt Florida TN enorm veel indruk met zijn kracht, gedragenheid en imponerende achter- en voorbeengebruik. Het was daarom geen verrassing dat Florida zich mocht laten uitroepen tot de reservekampioen van de Oldenburgse hengstenkeuring.

Naast zijn bewegingstalent beschikt Florida ook over een hoogst interessante pedigree – in het bijzonder voor de Nederlandse dressuurfokkerij. Vader For Dance stamt af van de bewezen Grand Prix-hengst For Romance I en maakt een goede indruk met zijn eerste nakomelingen en met zijn prestaties in de jonge paardenrubrieken. Grootvader Blue Hors Zack groeide in de afgelopen jaren uit tot één van de invloedrijkste dressuurhengsten van dit moment en Diamond Hit en Rubinstein I hebben hun sporen ook ruimschoots verdiend.

Florida’s overgrootmoeder Guanita II is de volle zus van het Grand Prix-dressuurpaard Rubel van de Belgische Fanny Verliefden. Deze lijn bracht nog meer dressuursuccessen, waaronder het wereldberoemde Grand Prix-dressuurpaard Doktor. Onder het zadel van Shelly Francis behoorde Dokter tot de beste dressuurpaarden van de Verenigde Staten en tegenwoordig wordt de Diamond Hit-zoon succesvol uitgebracht door Rebecca Waite. Andere bekende paarden uit de lijn van Florida zijn bijvoorbeeld de bij het KWPN goedgekeurde Team Nijhof-hengst Sir Oldenburg, de bij Oldenburg gekeurde Grand Prix-hengst Grand Slam van de Amerikaanse Mary Alice Malone en de bij Oldenburg en Mecklenburg gekeurde Dargento.

 

Stamboom

For Dance
For Romance I
Furst Romancier
Gesina
Reverie
Rubiloh
Eloise
Gwendolina
Zack
Rousseau
Orona
Gwendalu
Diamond Hit
Guanita II
Nu bestellen Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: Oldenburg
Kleur Bruin
Geboortedatum 2018
Schofthoogte 1.67 M
Goedgekeurd door Oldenburg, Westfalen
Dekgeld €1100

Offspring

Results