+31 (0)545 481259

Team Nijhof

ONASSIS TN

(GRANDORADO TN X QUASIMODO VAN DE MOLENDREEF)

Op de KWPN Hengstenkeuring viel Onassis al op als één van de compleetste hengsten van zijn jaargang en ook in het KWPN Verrichtingsonderzoek overtuigde hij. Met een mooie score van 82,5 punten verdiende de Grandorado TN-zoon met verve zijn KWPN-dekbrevet. Onassis’ combineert de excellente genen van Grandorado TN met de Heartbreaker-zoon Quasimodo van de Molendreef en vroegere Team Nijhof-grootheden Voltaire en Burggraaf.

Vader Grandorado TN behoort onder Willem Greve tot de succesvolste sporthengsten van dit moment. Door een ongelukkige blessure van zijn ruiter liep Grandorado TN deelname aan de Wereldkampioenschappen in Herning mis, maar met drie dubbel foutloze rondes in vijfsterren Nations Cups en een overwinning in de Grote Prijs van Indoor Friesland heeft Grandorado TN zich in 2022 van zijn beste kant laten zien. Ook in de fokkerij verdient hij zijn sporen; Onassis is inmiddels al zijn vijfde KWPN-goedgekeurde zoon.

Naast een mooie bloedsopbouw van stempelhengsten gaat de afstamming van Onassis ook terug op een uitstekende Nederlandse familie. Overgrootmoeder Richella is namelijk de volle zus van de beroemde Burggravin, die onder Roelof Bril op het hoogste niveau Grote Prijzen wist te winnen. In de fokkerij stond Burggravin aan de basis van vele internationale springpaarden, waaronder de wereldberoemde hengsten Darry Lou en F-One USA. Darry Lou won onder meer de Rolex Grand Prix van Calgary en sprong het afgelopen jaar met veel succes onder Harrie Smolders. F-One USA maakte in 2022 zijn kampioenschapsdebuut en bereikte de individuele finale van de Wereldkampioenschappen in Herning onder het zadel van Lorenzo de Luca.

Onassis zelf valt op door zijn afdruk, goede reflexen en atletische vermogen. Hij scoorde in het verrichtingsonderzoek ook maar liefst vijfmaal een 8,5, waaronder voor galop, reflexen, techniek en aanleg als springpaard.

 

 

 

 

 

 

Stamboom

Grandorado TN
Eldorado vd Zeshoek
Clinton
Bijou Orai
Charmieque
Carolus II
Termieque
Hella
Quasimodo van de Molendreef
Heartbreaker
Jarme van 't Steentje
Vichella
Voltaire
Richella
Nu bestellen Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: KWPN
Kleur Bruin
Geboortedatum 2019
Schofthoogte 1.70M
Goedgekeurd door Hannover, KWPN
Dekgeld € 900

Offspring

Results