+31 (0)545 481259

Team Nijhof

TELSTAR JM TN

Ermitage Kalone x Muscaradis d’Ariel

Telstar is zeer veelbelovende zoon van toptalent Ermitage Kalone uit de legendarische moederlijn van Opaline des Pins. Telstar werd in 2023 ingeschreven bij het KWPN en behaalde een mooie score van 83,5 punten. Telstar is daarmee de eerste KWPN-goedgekeurde zoon van de regerend Belgisch kampioen Ermitage Kalone. Gereden door Gilles Thomas, Ermitage Kalone is zonder twijfel de meest besproken hengst van België en alles lijkt in het teken te staan om de Catoki-zoon richting de Olympische Spelen in Parijs te loodsen. 

Telstar zelf viel zeer positief op in het KWPN-verrichtingsonderzoek, nadat hij als vierjarige al opviel in de jonge paardenrubrieken. Met zijn fantastische instelling, goede balans en rijdbaarheid komen zijn springtalenten extra goed uit de verf. Telstar heeft de zeldzame combinatie van enorm vermogen met reflexen en techniek. Hij scoorde dan ook 8,5’en voor alle springonderdelen in het verrichtingsonderzoek. 

Telstars moederlijn behoort al decennialang tot de allerbeste ter wereld. Zijn vierde moeder is de legendarische Opaline de Pins. Zij is nog altijd de enige merrie die maar liefst drie olympische springpaarden voortbracht: Jus de Pomme, Quintus and Tresor d’Opaline. Daarnaast bracht Opaline des Pins in totaal vijf 1.60m springpaarden en vijf goedgekeurde hengsten, waaronder de zeer invloedrijke Richebourg en Shogoun II. Haar beroemdste zoon is uiteraard de eerder genoemde Jus de Pomme – individueel en team goud op de Olympische Spelen in Atlanta in 1996. Ook de afgelopen jaren heeft de moederlijn van Telstar talloze succespaarden gebracht. Een mooi voorbeeld is O’Bailey van het Brouwershof N.O.P.; één van de toppaarden van Maikel van der Vleuten en regerend Nederlands kampioen. 

Met zijn enorme springtalent en uitmuntende pedigree is de in 2019 geboren Telstar een zeer interessante aanwinst voor het hengstenbestand van Team Nijhof. De KWPN en AES gekeurde hengst brengt het beste van België en Frankrijk naar Nederland. 

 

Stamboom

Ermitage Kalone
Catkin
Cambridge
Bilda
Bellaventure Kalone
Kannan
Blague du Maury X
Frauke
Muscaris D'Ariel
Diamant de Semilly
Erica D'Ariel
Brindine
Carolus II
Topaline
Nu bestellen Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: BWP
Kleur Bruin
Geboortedatum 2019
Schofthoogte 1.72M
Goedgekeurd door AES, KWPN
Dekgeld €750

Offspring

Results