FLORENCIOHorsetelex:
Florestan  Fidelio  Furioso II 
Laura 
Raute  Reingold 
Gode 
Walessa  Weltmeyer  World Cup I 
Anka 
Pirelli  Pik Bube II 
Waldrun -Wodan 


FLORENCIO - KWPN, Westfalen, Oldenburg, NRPS, Hannover, AES, Zweden
Bruin - geb: 1999 - stokmaat: 168 cm

Florencio is onbetwist een aanwinst voor de dressuur fokkerij. Door zijn ongelooflijke schoonheid, gepaard met zijn natuurlijke, lichtvoetige opwaartse bewegingen, is hij een openbaring voor elke dressuur liefhebber. Florencio is een dressuur gefokte hengst van de allerbeste fokhengsten van Westfalen en Hannover die het nodige bloed en expressie in de dressuurfokkerij kan brengen. Vader Florestan I is de dressuurambassadeur van het Westfaalse stamboek bij uitstek, met diverse goedgekeurde zonen zoals Fidermark, Fleurop, Furst Heinreich, Faveur, Neostan, Flores, Freestyle en Flieder. Grootvader Weltmeyer is een van de bekendste fokhengsten van Hannover met talloze goedgekeurde zonen en producten in de dressuursport. Verder in Florencio?s pedigree komen we de bekende dressuur vererver Pik Bube tegen. Al met al zijn de dressuur genen dus zeer sterk verankerd in Florencio.

Florencio behaalde tijdens de Verrichtingstest in Zweibrucken al een monsterscore voor de dressuuronderdelen: Karakter: 8,5; Stap: 10; draf: 8,2; galop 9,2; Rittigkeit: 9,5 en springen 7,8. In 2003 was Florencio zeer succesvol met Simon Dropp. Florencio werd Reserve Kampioen van heel Duitsland op het prestigieuze 'Bundeschampionat 2003'. Bovendien werden zij Algemeen Kampioen van alle vier jarigen in Westfalen. Florencio zette in de hengstencompetitie 2003 met Hans-Peter Minderhoud een fantastische prestatie neer, met hoge klasseringen in Zuidbroek, Weert en Goes. De eerste veulens van Florencio zijn geboren in 2002. Het zijn rijtypische en grootgelijnde veulens met veel uitstraling en zeer goede bewegingen zowel in draf als in galop. In 2004 werd Florencio Wereldkampioen bij de dressuurpaarden in Verden met de hoogst behaalde score ooit: 9,80. Florencio werd in 2005 voor de tweede keer Wereldkampioen dressuur in Verden!!!
In 2011 leverde Florencio drie kampioenen: Charmeur (pavo cup 4-jarigen). Borencio (pavo cup 5 jarigen) en Gregwaard (nationaal veulenkampioen).


                   


« vorige pagina