De Franse hengst Maloubet de Pleville heeft al op Grand Prix niveau gelopen in de sport. Afgelopen week zijn er röntgenfoto’s gemaakt en is er cornage onderzoek gedaan ivm erkenningen nakomelingen voor KWPN. Ook dit is voor deze hengst prima in orde. Het dekgeld voor Maloubet de Pleville bedraagt euro 1.000,– excl. btw en verzendkosten.

Deze genetisch hoogwaardige Maloubet de Pleville heeft zich in zowel sport als fokkerij op het hoogste niveau bewezen. Onder Nicola Philippaerts kwam hij tot goede prestaties op 1.60m-niveau, nadat hij eerder al internationale successen boekte met Peder Fredricson. Met zijn tomeloze inzet, voorzichtigheid en gretigheid is hij duidelijk een kind van zijn legendarische vader Baloubet du Rouet. Dat zien we ook in de vererving van Maloubet de Pleville terug. Uit een beperkt aantal Zweedse dekkingen hebben opvallend veel nakomelingen zich ontwikkeld tot internationale springpaarden, zoals Malou (Meredith Michaels-Beerbaum), Martha Louise (Conor Swail) en H&M Zaloubet (Peder Fredricson) op het hoogste niveau. Daarmee doet Maloubet de Pleville zijn uitstekende afkomst eer aan. Hij is niet alleen zoon van de Olympische kampioen Baloubet du Rouet, die tevens topspringpaarden als Chaman, Bubalu VDL, Bonne Chance en Palloubet d’Halong leverde, ook de moederlijn van Maloubet staat bol van de springgenen. Onder Piet Raijmakers Jr. presteerde moeder Dayade II in de internationale sport op 1.40m-niveau en bracht verder het 1.40m-springpaard Lilipop van Jean Marc Nicolas, een volle zus van Maloubet. Zelf is Dayade II een halfzus van het internationale springpaard Carina de Surcouf (v.Surcouf de Revel) waarmee Eric Navet in het 1.50m presteerde. Grootmoeder Praiceful zorgt via haar vader Night And Day xx voor de gewenste bloedinbreng en is zelf een halfzus van het Grand Prix-springpaard Semilly (v.Le Tôt de Semilly) van Michael Whitaker. Moedersvader Rox de la Touche leverde meerdere Grand Prix-paarden waaronder het Olympische springpaard Caucalis. Deze van oorsprong Anglo Arabische moederlijn leverde talloze internationale sportpaarden en gekeurde hengsten, waaronder ook de befaamde Itot du Chateau (v.Le Tôt de Semilly) van Edwina Tops-Alexander