+31 (0)545 481259

Team Nijhof

CANABIS Z

CANABIS Z (CONTENDER X SILVESTER)

De fantastisch gemodelleerde Canabis Z startte zijn sport- en fokkerijcarrière op Stoeterij Zangersheide. Vervolgens sprong Canabis Z maar liefst zes seizoenen op internationaal niveau, vooral onder het zadel van Spanjaard Manuel Fernandez Saro. Canabis Z was succesvol op vele vier- en vijfsterren concoursen en won onder meer de Grote Prijs van Vejer de la Frontera.

Canabis Z is een zoon van de legendarische Holsteiner topvererver Contender, die nog altijd zijn stempel drukt op de springpaardenfokkerij. De genen van de waardevolle Silvester en stempelhengst Cor de la Bryere versterken Canabis’ pedigree. Canabis Z komt voort uit de sterke, wijdvertakte Holsteiner stam 990.

Uit zijn eerste jaargangen springen meerdere nakomelingen van Canabis Z succesvol op het allerhoogste niveau, waarvan toppers als de Olympische merrie Cadjanine Z (Gregory Wathelet en tegenwoordig Rodrigo Pessoa), de EK Herning-deelnemer Carolus Z (Henri Kovács, Cian O’Connor en tegenwoordig Bernardo Alves) en Wereldbekerwinnaar Carrabis Z (Richie Moloney) de bekendste zijn. Canabis Z’s nakomelingen vallen – net als hij zelf – op door uitstekende reflexen, techniek, instelling en een fantastisch exterieur.

Stamboom

CONTENDER
CALYPSO II
COR DE LA BRYERE
TABELLE
GOFINE
RAMIRO Z
CITA
EILEEN III
SILVESTER
SILBERSEE
HALLIG
ALBANA
COR DE LA BRYERE
PALESTINE
Nu bestellen Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: Holstein
Kleur Bruin
Geboortedatum 1995
Schofthoogte 1.70m
Goedgekeurd door KWPN, Hannover, Zangersheide, Oldenburg OS, Holstein, Selle Francais

Offspring

Results