+31 (0)545 481259

Team Nijhof

CANTONA TN

CANTONA TN (CODEX ONE X CARETANO Z)

Cantona TN is één van de nieuwe aanwinsten van Team Nijhof. Deze zoon van wereldtopper Codex One stak er als vierjarige steeds weer met kop en schouders bovenuit op concours  en werd bij het KWPN met maar liefst 84,5 punten ingeschreven. Voor rijdbaarheid verdiende Cantona TN een overtuigende 9, terwijl galop, reflexen, vermogen, instelling en aanleg met een 8,5 werden beloond. Zijn talent in combinatie met zijn bijzonder interessante afstamming maakt Cantona TN een waardevolle aanvulling voor het hengstenbestand.

Vader Codex One behoort onder Christian Ahlmann tot de allerbesten van zijn generatie; de Contendro I-zoon won de Wereldbeker van Stuttgart, de Grote Prijzen van Valkenswaard, Berlijn, Hamburg, Neumünster, Basel en bovenal de Rolex Grand Prix van Aken in 2014. Daarnaast sprong hij zowel op de Olympische Spelen in Londen als op de Europese kampioenschappen in Herning en de Wereldruiterspelen in Caen.

Cantona TN gaat via zijn moeder Claudia Z – de Caretano Z-dochter die nog twee goedgekeurde hengsten gaf – terug op de beroemde merrie Larthago. Deze dochter van Carthago sprong succesvol op 1,50m-niveau met Matthijs van Asten en is in de fokkerij uitgegroeid tot één van de beste merries van dit moment. Larthago gaf maar liefst vijf goedgekeurde hengsten: de 1,50m-geklasseerde Cevin Z, de pas achtjarige 1,45m-geklasseerde Dimitri Z (Kim Kristensen), het zesjarige toptalent Casago (Piergiorgio Bucci), Casago II en de zich als stempelhengst ontwikkelende Harley VDL, die onder Jessica Kürten op 1,55m-niveau uitkwam. Daarnaast presteren meerdere nakomelingen van Larthago op internationaal niveau: de achtjarige Einstein op 1,45m-niveau, Hopes are High Z op Grand Prix-niveau met Ruben Romp, Katharina Offel en Cara Raether, de negenjarige Soren Z op 1,60m-niveau met Kasey Ament, de Heartbreaker-zoon Uncle Sam op 1,45m met Koen Leemans en Bruce Z op 1,40m-niveau met Dag Keymolen.

Cantona TN is reeds goedgekeurd bij zowel het KWPN als bij Zangersheide en alles duidt erop dat hij zijn succesvolle familieleden kan gaan evenaren. Cantona TN was de reserve-kampioen van de kwpn verrichtingstest 2017.

Stamboom

Codex One
Contendro I
Contender
Bravo
Gipsy
Glueckspitz
Elfenmaerchen
Claudia Z
Caretano Z
Caretino
Bravo
Larthago
Carthago Z
Daisy IV
Nu bestellen Video Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: AES
Kleur Bruin
Geboortedatum 2013
Schofthoogte 1.68m
Goedgekeurd door KWPN, Zangersheide, OS, Hannover
Dekgeld € 1.000

Offspring

Results