+31 (0)545 481259

Team Nijhof

CHAPLIN

Chaplin is een fantastisch voorbeeld van Verdi TN’s nakomelingen op het allerhoogste niveau. Onder de regerend Europees kampioen en nummer twee van de wereld Martin Fuchs behoort Chaplin tot de meest succesvolle springpaarden ter wereld. De hengst won maar liefst drie vijfsterren Global Champions Tour Grote Prijzen: Mexico City in 2017, Madrid in 2019 en Estoril in 2019. Ook op prestigieuze concoursen als Helsinki, Shanghai, Zürich en Doha boekte Chaplin reeds overwinningen.

Vader Verdi TN behoorde een decennium lang tot de beste springpaarden van Nederland onder het zadel van Maikel van der Vleuten en nam deel aan maar liefst elf grote kampioenschappen, waaronder twee Olympische Spelen. Naast Chaplin springen nakomelingen als New York, Chief, Cuidam, Varoune, Evita SG Z, Catwalk Harry en Fleurette ook op het hoogste niveau. 

Chaplin’s successen komen niet uit de lucht vallen. Moeder Jaltha B is een dochter van de preferente Concorde en sprong zelf op 1.35m-niveau. Haar moeder Caltha B bracht onder meer het Grand Prix-springpaard Twilight Zeldenrust en is grootmoeder van de succesvolle Personality Zeldenrust en Picolien Zeldenrust. Onder het zadel van Wesley Heijdens werd Personality Zeldenrust in 2007 Europees kampioen bij de Young Riders, terwijl Picolien Zeldenrust onder Doda de Miranda vele internationale rubrieken op naam schreef.

De inmiddels veertienjarige Chaplin werd nog niet eerder ingezet voor de fokkerij, maar gezien zijn fantastische afstamming en briljante sportprestaties lijkt hij een zeer interessante aanwinst voor de dekdienst. Chaplin beschikt als springpaard over alle kwaliteiten en onderscheidt zich ook door zijn mentaliteit, rijdbaarheid en vechtlust in de ring.

 

 

Stamboom

VERDI TN
QUIDAM DE REVEL
JALISCO B
DIRKA
CLARISSA
LANDGRAF I
RENAISSANCE
JALTHA B
CONCORDE
VOLTAIRE
FLYER
CALTHA B
NIMMERDOR
URCHA
Nu bestellen Video Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: KWPN
Kleur Bruin
Geboortedatum 2007
Schofthoogte 1.66M
Goedgekeurd door KWPN
Dekgeld op aanvraag

Offspring

Results