+31 (0)545 481259
  • nl
  • en
  • de

Team Nijhof

CLASSICO TN

Classico TN is een toptalent van de wereldvererver Cornet Obolensky uit een Selle Français-moederlijn. Op de hengstenkeuring van het Selle Français viel Classico TN (ex Frou Frou d’Amour) al op met zijn fantastische springmanieren en reflexen en ook op de Westfaalse hengstenkeuring sprong hij in het oog.

Vader Cornet Obolensky behoeft nauwelijks nadere toelichting; onder Marco Kutscher sprong de Clinton x Heartbreaker-hengst op het allerhoogste niveau en al uit zijn eerste jaargangen sprongen tal van nakomelingen op Grand Prix-niveau. Nakomelingen als Cornetto K (Alberto Zorzi), Clooney (Martin Fuchs), Cornet d’Amour (Daniel Deusser) en Coree (Gregory Wathelet) behoren zonder twijfel tot de beste springpaarden van dit moment. Vervolgens gaat Frou Frou’s pedigree terug op de stempelhengst Burggraaf, die in de moederlijn nog altijd van grote waarde is. Verderop vinden we de Papillon Rouge-zoon Diamant Rouge II in de afstamming van Classico TN.

Classico TN komt uit een relatief kleine Selle Français-moederlijn waar verhoudingsgewijs een mooi aantal internationale springpaarden uit is voortgekomen. Zo is Frou Frou d’Amour nauwverwant aan de Grand Prix-springpaarden Reglisse Top van de Colombiaan Pablo Meja Villa en Kaloe des Perrieres van de Franse topruiter Michel Robert. Kaloe des Perrieres behaalde meerdere topresultaten op concoursen als Cannes, Vejer de la Frontera, Montpelier, Madrid, Chantilly en Bordeaux. Ook de Selle Français-gekeurde hengst Oh Rantzau Pie V en het internationale springpaard Urlubalou du Batut (Pierre Cabochette) komen uit de rechtstreekse moederlijn van Classico TN.

Met zijn excellent mooie exterieur en springtechniek uit het boekje, watervlugge reflexen en atletisch vermogen lijkt de bij Westfalen goedgekeurde Classico TN een mooie toekomst in het verschiet te hebben.

Classico TN voldoet aan alle veterinaire eisen van het KWPN en heeft een genoom-waarde van 100.

Stamboom

CORNET OBOLENSKY
CLINTON
CORRADO I
URTE
RABANNA VAN COSTERSVELD
HEARTBREAKER
HOLIVEA VAN COSTERSVELD
SENSATION D'AMOUR
BURGGRAAF
LANDGRAF I
LOANDA
JAILAIR COOL
DIAMANT ROUGE II
QUEUE D'OR
Nu bestellen Video Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: Selle Francais
Kleur Schimmel
Geboortedatum 2015
Schofthoogte 1.70m
Goedgekeurd door Westfalen, kwpn aangewezen
Dekgeld € 850

Offspring

Results