+31 (0)545 481259

Team Nijhof

CLINTON

CLINTON (CORRADO I X MASETTO)

Clinton was zelf een fenomeen in de internationale springsport onder Dirk Demeersman en in de fokkerij is hij misschien wel van nog grotere klasse. De Corrado I-zoon nam deel aan de Olympische Spelen in Athene 2004, won de Grote Prijs van Lummen en werd tweede in zowel de Grote Prijs als de Nations
Cup van CHIO Aken.

Clintons kwaliteiten zijn te herleiden naar zijn ijzersterke pedigree, met als vader de stempelhengst Corrado I en als grootvader Masetto, die het bloed van Moltke en Cottage Son in zich verenigd heeft. Overgrootvader is de waardevolle Landgraf I, wiens invloed nog altijd merkbaar is. Daarnaast sprong Clintons grootmoeder Ohra onder de naam ‘Olympia’ succesvol op internationaal niveau onder Karsten Huck en Dirk Schröder en won in haar carrière meer dan 50.000 Duitse Mark.

In de fokkerij is Clinton ongeëvenaard als vader van meer dan 50 goedgekeurde hengsten, waaronder de KWPN-gekeurde Eldorado van de Zeshoek TN, Zacharov TN en Whitaker. Maar de meest in het oog springende is natuurlijk de nu al legendarische topvererver Cornet Obolensky, die onder Marco Kutscher op het hoogste niveau sprong en derde staat op de WBFSH-ranking voor springpaardenleveranciers.

Stamboom

CORRADO I
COR DE LA BRYERE
RANTZAU XX
QUENOTTE
SOLEIL
CAPITOL I
KUERETTE
URTE
MASETTO
MONTANUS
EMITA
OHRA
LANDGRAF I
BRIKSCHA
Nu bestellen Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: Holstein
Kleur Schimmel
Geboortedatum 1993
Schofthoogte 1.71m
Goedgekeurd door KWPN, BWP, Selle Francais, Unire, Zangersheide, Oldenburg, Holstein, Hannover
Dekgeld € 5.000 (ICSI vrij rietje)

Offspring

Results