+31 (0)545 481259
  • nl
  • en
  • de

Team Nijhof

FOR CHACCO TN

FOR CHACCO TN

Met For Chacco heeft Team Nijhof weer een genetisch hoogstandje aan het hengstenbestand toe weten te voegen. Deze zoon van For Pleasure is gefokt uit de merrie Chacco’s Lued – de volle zus van de beroemde springhengst Chacco’s Son. Onder Maurice Tebbel behoort Chacco’s Son tot de allerbeste springpaarden van Duitsland en kwam hij uit op Europees kampioenschap in Gothenburg. Eén van de meest imponerende prestaties van Chacco’s Son was de fenomenale dubbel foutloze ronde in de landenwedstrijd van Aken die mede dankzij het optreden van Tebbel en Chacco’s Son gewonnen werd door Duitsland.
For Chacco’s moeder Chacco’s Lued bracht daarnaast ook al de Zangersheide en Oldenburg goedgekeurde hengst Corydon van T&L, die onder Frederic Vernaet veel talent vertoont op internationaal niveau. Uit deze moederlijn komen ook internationale springpaarden als Mya Mercedes, Whoopy en Mylady Mercedes.
Vader For Pleasure was in de sport al één van de beste van zijn generatie; zowel onder Lars Nieberg als onder Marcus Ehning won For Pleasure een gouden teammedaille op de Olympische Spelen. Vervolgens presteerde For Pleasure tot op hoge leeftijd op internationaal topniveau. In de fokkerij is For Pleasure uitgegroeid tot één van de beste allertijden, denk aan nakomelingen als Fit For Fun (Luciana Diniz), Barron (Lucy Davis), Firth of Lorne (Marcus Ehning), Fora de Mariposa (Pénélope Leprévost) en nog vele anderen. Na een succesvolle sportcarrière met als hoogtepunt een derde plaats in de Grote Prijs van Aken is grootvader Chacco Blue jammerlijk te vroeg overleden. In de fokkerij blijkt hij één van de beste hengsten van zijn generatie en neemt hij al meerdere jaren de nummer één positie op de WBFSH Sire Ranking in.
Op de Westfaalse hengstenkeuring viel For Chacco op met zijn atletisch vermogen, sterke galoppade en afdruk aan de sprong. Daarbij vertoonde hij veel gelijkenissen met vader For Pleasure, maar ook zeker met zijn beroemde oom Chacco’s Son.

Stamboom

For Pleasure
Furioso II
Furioso xx
Dame de Ramville
Gigantin
Grannus
Goldi
Chaccos-Lüd
Chacco-Blue
Chambertin
Contara
Lancley
Lancer III
Pia Power N.
Nu bestellen Video Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: Westfalen / RPSI
Kleur Bruin
Schofthoogte 1.66
Dekgeld € 750

Offspring

Results