+31 (0)545 481259

Team Nijhof

FORMIDABLE

  • stallion, hengst, dressage, dressuur, team nijhof

FORMIDABLE (FIDERTANZ X DE NIRO)

Dankzij zijn oogstrelende exterieur en fantastische bewegingsvorm werd de in Westfalen goedgekeurde Formidable tot premiehengst gehuldigd. Niet alleen qua exterieur en beweging maakt Formidable zijn naam waar, zijn afstamming is ook om van te dromen. Vader Fidertanz ontwikkelt zich tot één van dé stempelhengsten in Duitsland en presteert onder Portugees António Do Vale op Grand Prix-niveau. In de fokkerij maakt Fidertanz het helemaal waar, met nu al ruim 45 goedgekeurde zonen, waardoner kampioenshengst Flanagan, Feedback, Foundation en Franziskus. Daarnaast leverde Fidertanz al meerdere Bundeschampionat-kampioenen en presteren zijn oudste nakomelingen succesvol op Prix St. Georges-niveau.

Formidable’s grootvader De Niro en overgrootvader Weltmeyer ontwikkelden zich tot ware steunpilaren voor de dressuurfokkerij. De Niro is onmisbaar als Grand Prix-dressuurpaardenleverancier, denk aan Desperados, Dablino, D’Agostino, Donnerfee en Glock’s Voice.

De moederlijn van Formidable is daarnaast ook ijzersterk: moeder Deseada SL is een Staatsprämie merrie en gaf al de Prix St. Georges-geklasseerde Belstaff (Brentano II x De Niro), die is goedgekeurd in Oldenburg en Hannover. Grootmoeder Wylie AS is daarnaast de volle zus van Grand Prix-dressuurhengst Whisper van Brett Parbery en Jody Hartstone.

Stamboom

FIDERTANZ
FIDERMARK I
FLORESTAN I
WATONGA
REINE FREUDE
RAVALLO
FRUEHLINGSSONNE
DESEADA SL
DE NIRO
DONNERHALL
ALICANTE
WYLIE AS
WELTMEYER
FEINE DAME
Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: Hannover
Kleur Donkerbruin
Geboortedatum 2011
Schofthoogte 1.69m
Goedgekeurd door Westfalen

Offspring

Results