+31 (0)545 481259

Team Nijhof

KOMME CASALL TN

KOMME CASALL TN

Met gepaste trots heeft Team Nijhof in 2019 KWPN-verrichtingstopper Komme Casall toe weten te voegen aan haar hengstencollectie. Deze opvallende voshengst combineert een magnifieke afstamming met uitzonderlijk veel springtalent.
Vader Comme Il Faut is onder Marcus Ehning één van de beste springpaarden ter wereld en won in 2018 onder meer de Grand Prix van Brussel. Als zoon van wereldvererver Cornet Obolensky uit de legendarische merrie Ratina Z staat de genetische waarde van Comme Il Faut buiten kijf; in de fokkerij vererft hij zijn eigen reflexen, techniek en lichtvoetigheid en veelal gaat dit gepaard met maat, afdruk en vermogen. Komme Casall is alweer de derde bij het KWPN goedgekeurde zoon van stempelhengst in de dop Comme Il Faut. Moedersvader Casall is ontegenzeggelijk één van de beste springhengsten van zijn generatie; al tijdens zijn fenomenale sportcarrière onder Rolf-Göran Bengtsson groeiden zijn nakomelingen uit tot wereldtoppers. Casello, Casallo Z, Chesall Zimequest, H&M Chilli Willi, Wunschkind, Chat Botte; slechts enkele voorbeelden van Casall-nazaten.
De moederlijn van Komme Casall gaat terug op de beroemde Holsteiner stam 318D2, waarbij overgrootmoeder Gracia III reeds goedgekeurde hengsten als Castelan I & II en Chello I, II & III voortbracht. Daarnaast bracht deze stam bekende hengsten zoals Coriano, Diarado, Corofino I en nog vele anderen.
In het KWPN-verrichtingsonderzoek gooide Komme Casall hoge ogen met zijn optreden tijdens de 50-dagentest. Met een totaalscore van 86,5 punten, waaronder een 9 voor vermogen, rijdbaarheid en instelling, werd Komme Casall de overtuigende kampioen van het najaarsonderzoek. Daarbij overtuigde hij ook op alle andere springonderdelen, die allen met een 8,5’en becijferd werden. ‘Komme Casall heeft een geweldige instelling, focus op de sprong en een soort instinct om het altijd passend te krijgen’, stelde Cor Loeffen, voorzitter van de KWPN Hengstenkeuringscommissie.
Met zijn uitmuntende afstamming, sterke moederlijn en uitzonderlijke springtalent lijkt Komme Casall over het complete plaatje voor sport en fokkerij te beschikken.

verrichtingskampioen KWPN 2019. totaal 86,5 punten.

aanleg, als springpaard: 8,5

instelling; 9,0

vermogen: 9,0

rijdbaarheid: 9,0

techniek; 8,5

refelexen 8,5

Stamboom

Comme Il Faut
Cornet Obolensky
Clinton
Ratina z.
Ratina Z
G.Ramiro z.
Argentina z.
Arielle VI
Casall
Caretino
Kira VXII
Upstream
Contender
Gracia III
Nu bestellen Video Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: KWPN
Kleur Vos
Geboortedatum 09-05-2015
Schofthoogte 1.75 CM
Goedgekeurd door KWPN
Dekgeld 950

Offspring

Results