+31 (0)545 481259

Team Nijhof

LAMAZE TN

(Grandorado TN x Carthago)

Lamaze TN lijkt alle ingrediënten in huis te hebben om in de voetsporen te treden van zijn beroemde en succesvolle vader Grandorado TN. Onder het zadel van Kars Bonhof laat Lamaze TN nu al zijn enorme talent zien; hij springt met uitzonderlijk veel vermogen, heeft veel kwaliteit aan de sprong en beschikt over het instinct om foutloos te willen springen. Op internationaal niveau heeft Lamaze TN al vele imponerende rondes gesprongen in de jonge paardenrubrieken.

Vader Grandorado TN behoort zonder twijfel tot de meest getalenteerde springpaarden ter wereld. Onder Willem Greve sprong hij in 2022 driemaal dubbel foutloos in een vijfsterren landenwedstrijd, namelijk in Rome, Rotterdam en Knokke. Door een zeer onfortuinlijke blessure van Greve liep Grandorado TN deelname aan het wereldkampioenschap in Herning mis, maar het duo vierde hun comeback direct met een overwinning in de Grote Prijs van Leeuwarden. In de fokkerij imponeert Grandorado TN door nakomelingen met extra veel afdruk, bloed en kwaliteit – allemaal eigenschappen die ook bij Lamaze TN naar voren komen.

Lamaze TN’s moeder Valerie combineert de stempelhengsten Carthago, Stakkato en Grannus in haar pedigree. In de fokkerij was zij al bijzonder succesvol. Haar bij Westfalen gekeurde zoon Diathago springt op 1.55m-niveau onder topruiter Marcus Ehning en lijkt zijn opwachting op het allerhoogste niveau te gaan maken; ook haar nakomelingen Pilothago TN en Crocodile Dundee behaalde mooie resultaten op internationaal niveau. Pilothago TN is daarnaast goedgekeurd als premiehengst bij Westfalen en boekte ook in de fokkerij al de nodige successen. Lamaze TN’s grootmoeder Sera del Castegno werd hoofdzakelijk in ItaIië voor de fokkerij ingezet en gaf daar meerdere internationale nakomelingen, waaronder het 1.60m springpaard Maximo del Castegno.

De met veel macht springende Lamaze TN lijkt dankzij zijn springtalent, interessante pedigree en uitstekende moederlijn een aanwinst te kunnen zijn voor de fokkerij. In zijn jonge jaren verbleef Lamaze TN in Tsjechië, waar hij ook al overtuigend werd uitgeroepen tot de kampioen van de hengstenkeuring.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stamboom

Grandorado TN
Eldorado van de Zeshoek TN
Clinton
Bijou Orai
Charmieque
Carolus II
Termieque
Valerie
Carthago
Capitol I
Perra
Sera del Castegno
Stakkato
Galena
Nu bestellen Video Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: KWPN
Kleur Bruin
Geboortedatum 2016
Schofthoogte 1.69M
Goedgekeurd door AES, CZEWB, Hannover, Zangersheide
Dekgeld € 700

Offspring

Results