+31 (0)545 481259

Team Nijhof

PILOTHAGO TN

  • pilathago, team bijhof, hengstenhouderij, stallion, hengst
  • pilathago, team bijhof, hengstenhouderij, stallion, hengst

PILOTHAGO TN (PILOT X CARTHAGO)

De Westfaalse premiehengst Pilothago is de laatste goedgekeurde zoon van de legendarische vererver Pilot. Zowel direct als in de moederlijn is de waarde van Pilot nog altijd merkbaar. Internationale grootheden als Priamos, Bugatti Pedro, Pirol, Poker en Pia Lotta zijn allen rechtstreekse nakomelingen van de beroemde Pilot. Ook gewaardeerde hengsten als Iroko, Peter Pan en nog zo’n 90 andere goedgekeurde hengsten stammen af van Pilot.

De afstamming van Pilothago wordt versterkt door tweevoudig Olympiër en springpaardenleverancier Carthago en op-en-top stempelhengsten Stakkato en Grannus. De moederlijn van Pilothago is daarbij bijzonder sterk: moeder Valerie gaf al de Westfaals goedgekeurde Diathago en is de halfzus van de bekende internationale hengst Maximo del Castegno en het 1,50m-springpaard Gioia del Castegno, beide gereden door Roberto Prandi. Grootmoeder Sera del Castegno is de volle zus van de Oldenburgs en Hannoveraans goedgekeurde Sicerto, die ook internationaal uitkwam onder Rolf Moormann.

In de 70-dagentest in Neustadt-Dosse viel de springaanleg van Pilothago al direct op en ontving hij een 8,75 voor springen onder het zadel. Zijn karaktereigenschappen werden met 8’en beloond. Pilothago valt op door zijn macht en voorzichtigheid en lijkt een groot talent voor de toekomst. De eerste nakomelingen van Pilothago zijn in 2014 geboren en beschikken goede types, galop en elasticiteit.

Stamboom

PILOT
PILATUS
PERSEUS
DUELA
GRATIA
GRAPHIT
KORNELIA
VALERIE
CARTHAGO
CAPITOL I
PERRA
SERA DEL CASTEGNO
STAKKATO
GALENA
Nu bestellen Video Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: Westfalen / RPSI
Kleur Bruin
Geboortedatum 2010
Schofthoogte 1.73m
Goedgekeurd door Westfalen

Offspring

Results