+31 (0)545 481259
  • nl
  • en
  • de

Team Nijhof

POKER DE MARIPOSA

POKER DE MARIPOSA (NABAB DE RÊVE X BERLIN)

Overtuigend behaalde Poker de Mariposa op de BWP Hengstenkeuring 2018 de reservetitel bij de driejarige springhengsten. De zoon van tophengst Nabab de Rêve toonde onder het zadel veel vermogen, kwaliteit aan de sprong en werkwilligheid. Poker de Mariposa’s afstamming is daarnaast om van te dromen. Vader Nabab de Rêve behoort al jarenlang tot de beste verervers ter wereld en zijn zonen Vigo d’Arsouilles en Kashmir van Schuttershof zetten die succesvolle hengstenlijn voort. Grootvader Berlin sprong onder Gerco Schröder naar teamgoud op de Wereldruiterspelen in Aken in 2006 en is met nakomelingen als Athena (Aniek Poels), Caspar (Emanuele Gaudiano) en Zilverstar T (Nicola Philippaerts) uitgegroeid tot een stempelhengst. Overgrootvader For Pleasure behoort op zijn beurt tot de invloedrijkste springhengsten van de afgelopen decennia.

De moederlijn van Poker de Mariposa is al helemaal bijzonder: grootmoeder Flora de Mariposa staat al jaren bekend als één van de beste springpaarden ter wereld. Onder Pénélope Leprévost won de merrie een gouden medaille met het Franse team op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 en won ze daarnaast de vijfsterren Grote Prijs van Antwerpen en de Wereldbekers van Oslo en Lyon. Haar dochter Ilena de Mariposa presteerde ook al op 1,45m-niveau onder Leprévost en is sinds kort onder het zadel van Nicolas Delmotte te zien. Deze Ilena de Mariposa is de moeder van Poker de Mariposa, die ook nog eens nauwverwant is aan voormalig BWP-kampioen Hermes de Mariposa. Onder Henrik von Eckermann en tegenwoordig Mohammed Al Hajri springt Hermes de Mariposa eveneens op het hoogste niveau. Eerder werd Poker de Mariposa’s halfbroer Nestor de Mariposa al bij het BWP goedgekeurd en ook de veelbelovende Matisse de Mariposa is nauwverwant aan deze Nabab de Rêve-zoon.

Met zijn uitmuntende afstamming en zeer overtuigende kwaliteiten onder het zadel lijkt Poker de Mariposa een aanwinst te zijn voor de springpaardenfokkerij.

Stamboom

NABAB DE REVE
QUIDAM DE REVEL
JALISCO B
DIRKA
MELODIE EN FA
ARTICHAUT

ILENA DE MARIPOSA
BERLIN
pref
CASSINI I
ESTIA
FLORA DE MARIPOSA
FOR PLEASURE
ADELINE
Nu bestellen Video Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: BWP
Kleur Vos
Geboortedatum 2015
Schofthoogte 1.71m
Goedgekeurd door BWP
Dekgeld € 950

Offspring

Results