+31 (0)545 481259

Team Nijhof

POKER DE MARIPOSA

POKER DE MARIPOSA (NABAB DE RÊVE X BERLIN)

Vader Nabab de Rêve behoort al jarenlang tot de beste verervers ter wereld en zijn zonen Vigo d’Arsouilles en Kashmir van Schuttershof zetten die succesvolle hengstenlijn voort. Grootvader Berlin sprong onder Gerco Schröder naar teamgoud op de Wereldruiterspelen in Aken in 2006 en is uitgegroeid tot een ware stempelhengst. Overgrootvader For Pleasure behoort op zijn beurt tot de invloedrijkste springhengsten van de afgelopen decennia.

De moederlijn van Poker de Mariposa is al helemaal bijzonder: grootmoeder Flora de Mariposa staat al jaren bekend als één van de beste springpaarden ter wereld. Onder Pénélope Leprévost won de merrie een gouden medaille met het Franse team op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 en won ze daarnaast de vijfsterren Grote Prijs van Antwerpen en de Wereldbekers van Oslo en Lyon. Haar dochter Ilena de Mariposa presteerde ook al op 1.55m-niveau onder Leprévost. Deze Ilena de Mariposa is de moeder van Poker de Mariposa, die ook nog eens nauwverwant is aan voormalig BWP-kampioen Hermes de Mariposa.

Poker de Mariposa was de reservekampioen van de BWP hengstenkeuring en werd gedeeld kampioen tijdens de PAVO hengstencompetitie. Momenteel laat Poker zeer overtuigende kwaliteiten zien en springt hij extreem voorzichtig met veel vermogen. Uit onze eigen opfok hebben wij een groot aantal Poker’s laten vrij springen die veel lichtvoetigheid, instelling en vermogen tonen.

 

 

Stamboom

NABAB DE REVE
QUIDAM DE REVEL
JALISCO B
DIRKA
MELODIE EN FA
ARTICHAUT

ILENA DE MARIPOSA
BERLIN
pref
CASSINI I
ESTIA
FLORA DE MARIPOSA
FOR PLEASURE
ADELINE
Nu bestellen Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: BWP
Kleur Vos
Geboortedatum 2015
Schofthoogte 1.71m
Goedgekeurd door BWP, Hannover
Dekgeld € 1.100

Offspring

Results