+31 (0)545 481259

Team Nijhof

SKY BLUE VAN KATTENHEYE

Sky Blue-K van Kattenheye is een spectaculair springende zoon van de veelbelovende vererver Le Blue Diamond van ’t Ruytershof. Sky Blue van Kattenheye maakte op de hengstenkeuring van Studbook Zangersheide enorme indruk met zijn vermogen, fantastische techniek en vliegensvlugge reflexen.

Vader Le Blue Diamond van ’t Ruytershof brak in 2021 definitief door op het allerhoogste niveau. Onder het zadel van Olivier Philippaerts valt de Plot Blue-zoon op door zijn geweldige voorbeentechniek, instelling en vermogen en droeg hij onder meer bij aan de bronzen teammedaille van België op de Europese kampioenschappen in Riesenbeck. Verder is Le Blue Diamond van ’t Ruytershof gefokt uit de Grand Prix merrie Diamantina van ’t Ruytershof – de volle zus van de olympische Emerald.

Sky Blue van Kattenheye is vervolgens gefokt uit de merrie Eloubet van de Doorndonkhoeve – een halfzus van de 1.50m geklasseerde Indoktro-K van ’t Kattenheye. Grootmoeder Aloubet van de Doorndonkhoeve sprong zelf op 1.40m niveau en is ook moeder van de Zangersheide gekeurde 1.55m springhengst Mr Uno-K van ’t Kattenheye van Nicola Philippaerts, de Z gekeurde Rockit-K van ’t Kattenheye en de 1.45m springpaarden Jappelou-K van ’t Kattenheye, Melodie-K van ’t Kattenheye en Moncherie-K van ’t Kattenheye.

De uiterst getalenteerde Sky Blue van Kattenheye voert naast Le Blue Diamond van ’t Ruytershof ook de Grand Prix-hengsten Kannan, Baloubet du Rouet en Grandeur in zijn pedigree. Alle drie sprongen op het allerhoogste niveau en droegen zeer positief bij aan de fokkerij – een goede voorbode voor de complete, veelbelovende Sky Blue van Kattenheye.

 

 

Stamboom

Le Blue Diamond van 't Ruytershof
Plot Blue
Mr. Blue
Ilotte
Diamanthina v/h Ruytershof
Diamant de Semilly
Carthina Z
Eloubet van de Doorn-Donkhoeve
Kannan
Voltaire
Cemeta
Aloubet van de Doorn-Donkhoeve
Baloubet du Rouet
Quadrille d'ES
Nu bestellen Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: BWP
Kleur Bruin
Geboortedatum 16-06-2018
Schofthoogte 1.68 m.
Goedgekeurd door Zangersheide
Dekgeld € 900

Offspring

Results