+31 (0)545 481259

Team Nijhof

SPIELBERG

  • spielberg, hengst, stallion, dressage, team nijhof

SPIELBERG 

Spielberg is een dressuurhengst om van te dromen. Met zijn bijna ideale type is hij een echte ‘Strahlemann’ en mede dankzij zijn geweldige bewegingsvorm behaalde hij als een van de weinige hengsten in Westfalen de titel premiehengst. Vader Sunny Boy is een alom geprezen zoon van Sandro Hit uit de Donnerhall-dochter Fantastica – de volle zus van beroemdheden Don Schufro en Don Primero. Spielbergs grootvader Rosier brengt het waardevolle bloed van Rubinstein I met zich mee, waardoor ook de beroemde stam van Olympisch kampioenen Ahlerich, Rembrandt en Amon de pedigree van Spielberg versterkt. Via moeder Rosiera gaat Spielberg terug op de Roncalli xx-dochter Rondula – tevens grootmoeder van het Grand Prix-dressuurpaard Last Minute van Ilka-Kerstin Geiss.

Naast maat en formaat voegt Spielberg ook een enorm stabiel karakter toe aan de dressuurpaardenfokkerij. Daarnaast beschikt Spielberg over veel ritme en balans in beweging en won hij de verrichtingstest in Zweibrücken op de dressuuronderdelen. Onder Joyce Lenaerts was Spielberg zelf tiende op het NK ZZ-licht en tweede op Geldrop Hippique.

Spielbergs  nakomelingen presteren met succes in de top sport. Denk aan Dior S, Douglas, King van het Haarbosch en de nummer 9 van de wereld Suppenkasper.

Stamboom

SUNNY-BOY
SANDRO HIT
SANDRO SONG
LORETTA
FANTASTICA
DONNERHALL
FIESTA
ROSIERA
ROSIER
RUBINSTEIN I
ACARINA
RONDULA
RONCALLI XX
DONNA BLANKA
Nu bestellen Video Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: Westfalen / RPSI
Kleur Donkerbruin
Geboortedatum 2004
Schofthoogte 1.73m
Goedgekeurd door NRPS, Westfalen, Rheinland, Oldenburg, KWPN
Dekgeld € 1.000

Offspring

Results