+31 (0)545 481259
  • nl
  • en
  • de

Team Nijhof

VERDI TN

  • verdi, van der vleuten, olympische spelen, hengst, stallion, team nijhof, hengstenhouderij, fokkerij
  • verdi, van der vleuten, olympische spelen, hengst, stallion, team nijhof, hengstenhouderij, fokkerij
  • verdi, van der vleuten, olympische spelen, hengst, stallion, team nijhof, hengstenhouderij, fokkerij
  • verdi, team nijhof, stallion, hengst, jumping

VERDI TN – in 2022 dekt Verdi op maandag, dinsdag, donderdag  en zaterdag ! 

Verdi TN Is het ultieme voorbeeld dat sport en fokkerij hand in hand gaan. Al jarenlang combineert Verdi de dekdienst met een sportcarrière op het allerhoogste niveau. Afgelopen jaar sprong Verdi onder Maikel van der Vleuten zijn vijfde (!) grote kampioenschap op rij: EK Madrid 2011, Olympische Spelen Londen 2012, EK Herning 2013, Wereldruiterspelen Caen 2014 en EK Aken 2015. En tussendoor nam Verdi ook nog ‘even’ deel aan drie Wereldbekerfinales, waarin hij tweemaal als 6e en eenmaal als 7e eindigde! Inmiddels is Verdi 14 jaar, heeft hij Olympisch teamzilver, Wereldgoud en Europees goud op zak, en lijkt hij op koers te liggen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016.

Naast zijn eigen prestaties klopt het genetische plaatje van Verdi ook van alle kanten. Vader Quidam de Revel is één van de invloedrijkste hengsten van de afgelopen decennia en datzelfde geldt voor Verdi’s legendarische grootvader Landgraf I. Daarbij bracht de moederlijn van Verdi, Holsteiner stam 474a, al vele toppers voort, zoals Calato, VDL Bubalu, Vingino, et cetera.

Niet verwonderlijk dus dat Verdi zich ontwikkelt tot een rasechte stempelhengst. Uit zijn eerste jaargangen springt de een na de ander op Grand Prix-niveau en hoewel zijn oudste nakomelingen pas net 10 jaar oud zijn, springen er al meer dan tachtig op 1,40m-niveau of hoger! Inmiddels zijn bij het KWPN zijn zonen Farmgraaf en First Verdi goedgekeurd en bracht Verdi al meerdere keuringskampioenen op de merriekeuringen.

Stamboom

QUIDAM DE REVEL
JALISCO B
ALME
TANAGRA
DIRKA
NANKIN
ONDINE DE BAUGY
CLARISSA
LANDGRAF I
LADYKILLER XX
WARTHBURG
RENAISSANCE
CALYPSO I
ITALIEN
Nu bestellen Video Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: KWPN
Kleur Bruin
Geboortedatum 2002
Schofthoogte 1.72m
Goedgekeurd door KWPN, Holstein, Hannover, OS/OL, Unire, Selle Francais, AES, Zangersheide
Dekgeld € 1.750

Offspring

Results