+31 (0)545 481259

Team Nijhof

WIZZERD WV

  • team nijhof, dekhengst, stallion

WIZZERD WV (INDOCTRO X CORLAND)

Wizzerd eindigde als 3-jarige in de kampioenskeuring van de KWPN-hengstenkeuring op de 3e plaats. Zijn vader Indoctro overtuigde zelf onder het zadel en zijn nakomelingen overspoelen de internationale springconcoursen. In korte tijd heeft de zoon van Capitol I zich een vaste plaats in de top tien van de World Breeding Ranking veroverd. Verder in het pedigree van Wizzerd zien we de internationale springpaarden verervers Corland, Glennridge en Ramiro. Wizzerd komt uit de bekende stam van Shoraya (v. Ladykiller), die onder andere de internationale springpaarden N-Aldato, Montereal en Pessoa voortbracht. Dit is eveneens de bekende Holsteiner stam 474, die o.a. ook de goedgekeurde hengsten Calato en Verdi bracht. Moeder S-Maywies heeft uitzonderlijke springkwaliteiten en heeft zelf op 1.40m niveau gepresteerd.

Tijdens het verrichtingsexamen in Ermelo werd Wizzerd omschreven als een hengst met goede basisgangen en als een hengst die springt met goede reflexen en een goede techniek. Bovendien toont hij zeer veel vermogen op de sprong en beschikt hij over een lichtvoetige galopade. Wizzerd was de reserve verrichtingskampioen in 2006 met vier keer een 8,5 voor de springonderdelen. Zijn springkwaliteiten bleken ook tijdens de KWPN-hengstencompetitie 2007-2008 waar Wizzerd met zijn amazone Judith Vetker telkens hoge klasseringen behaalde en een tweede plaats bezet. Wizzerd heeft een fijn en mee-werkend karakter.

Wizzerd toonde een uniforme collectie moderne, hoogbenige veulens die goed in het rechthoeksmodel staan. In beweging hebben de veulens veel souplesse en balans. Wizzerd kan naast spring kwaliteiten, ook het model verbeteren.

Van Wizzerd is enkel diepvriessperma beschikbaar.

Stamboom

INDOCTRO
CAPITOL I
CAPITANO
FOLIA
VANESSA VII
CALETTO II
ORGESCH
S-MAYWIES
CORLAND
COR DE LA BRYERE
THYRA
MAYWIES
GLENNRIDGE
EDELWEIS
Nu bestellen Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: KWPN
Kleur Schimmel
Geboortedatum 2003
Schofthoogte 1.70m
Goedgekeurd door KWPN

Offspring

Results