+31 (0)545 481259

Team Nijhof

ZAMBESI TN

  • hengst, stallion, zambesi, team nijhof, hengstenhouder
  • hengst, stallion, zambesi, team nijhof, hengstenhouder

ZAMBESI TN (HEARTBREAKER X CALVARO Z)

Zambesi is het product van fokkerij met een visie. De legendarische Heartbreaker, die wereldberoemd is om zijn re exen en instelling, is hier gecombineerd met de over onbegrensd vermogen beschikkende Calvaro Z. Moeder Calanda Z sprong op internationaal niveau onder Mathijs van Asten, terwijl grootmoeder Alanda in de internationale sport presteerde onder Pieter Kersten. Deze dochter van stempelhengst Le Mexico bracht in de fokkerij veel goeds,

zoals de internationale springpaarden It’s The Business (Geoff Glassard) en Galanda (Edwin Smits), die op haar beurt weer Now or Never van Piet Raijmakers voortbracht.

Zambesi zelf was op jonge leeftijd al succesvol in de springsport: als zesjarige kwali ceerde hij zich voor de nale van het WK in Lanaken. Onder Sjaak Sleiderink werd hij vervolgens driemaal tweede van de vier wedstrijden in de hengstencompetitie en won hij in Den Bosch zowel de nale als de competitie met meer dan 20 punten afstand. Later sprong Zambesi succesvol op 1,45m-niveau.

De nakomelingen van Zambesi tonen veel potentie voor de grote sport. Zo springt Fruselli en Fabregas succesvol op 1.60m niveau. Heolita en Gomez springen op 1.50m niveau en is Kravitz (Jonna Ekberg) een grote belofte voor de toekomst. In totaal heeft Zambesi vijf goedgekeurde zonen en al meer dan 60 nakomelingen die op 1.40m niveau of hoger presteren.

Stamboom

HEARTBREAKER
NIMMERDOR
FARN
RAMONAA
BACAROLE
SILVANO
ORCHIDEE
CALANDA Z
CALVARO Z
CALETTO I
RIXA
ALANDA
LE MEXICO
ROLANDA
Nu bestellen Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: KWPN
Kleur Bruin
Geboortedatum 2004
Schofthoogte 1.67m
Goedgekeurd door KWPN, Zangersheide, Oldenburg OS, Hannover
Dekgeld € 1.250

Offspring

Results