Pilothago (Pilot x Carthago)
De Westfaalse premiehengst Pilothago biedt de fokkers de kans om nog rechtstreeks gebruik te maken van het gewaarde Pilot-bloed. Zijn vader ontwikkelde zich tot een eersteklas stempelhengst en leverde talloze internationale springpaarden waaronder de grootheden Priamos, Bugatti Pedro, Pirol, Poker en Pia Lotta. In de 70dagentest in Neustadt-Dosse maakte Pilothago een goede indruk met zijn grote mate van springaanleg en een uitstekende instelling. Voor het parcours-springen kreeg Pilothago een 8,75 naast 8-en voor aanleg en karakter. Inmiddels weet hij in de sport eveneens positief op te vallen tussen zijn leeftijdsgenoten. Ook zijn moederlijn staat bol van de prestatiegenen en moeder Valerie leverde ook de Westfaals gekeurde Diamant de Semilly-zoon Diathago. Zelf is ze een halfzus van de internationale 1.50m-springpaarden Gioia del Castegno (v.Concorde) en de in Italië gekeurde Maximo del Castegno (v.Acodetto I), beide gereden door Roberto Prandi. Valerie stamt af van de befaamde Olympische hengst Carthago waarmee Jos Lansink jarenlang presteerde. In de fokkerij heeft hij grote naam gemaakt dankzij nakomelingen als Mylord Carthago, Cristallo, Kira III, Cash en Cicero Z terwijl hij misschien als moedersvader het verschil nóg wel meer heeft weten te maken. Grootmoeder Sera del Castegno combineert in haar pedigree de vooraanstaande internationale sport- en fokhengsten Stakkato en Grannus en ze is een volle zus van de Oldenburgs gekeurde hengst Sicerto, die in het 1.45m presteerde. Uit deze directe moederlijn komt ook het Grand Prix-springpaard Acorte (v.Acorado I) van Audrey Coulter, de 1.50m-springende Salvatore (v.Sandro Boy) van Bruno Broucqsault, het 1.40m-springpaard Scipio (v.San Brasil) en de Hannoveraans gekeurde premiehengst Diatendro (v.Diarado). De eerste nakomelingen van Pilothago zijn in 2014 geboren en beschikken goede types, galop en elasticiteit.