Cello vd Bisschop Z (Cicero Z x Stakkato)

Stamboek: BWP
Geboortejaar: 2015
Schofthoogte: 1.68m

Cello vd Bisschop Z was één van de uitschieters van de BWP Hengstenkeuring dit jaar. De aansprekende schimmel viel op met zijn machtige manier van springen, gecombineerd met een fantastische beentechniek en uitstraling. Cello’s pedigree is er een om van te dromen: vader Cicero Z behoort momenteel tot ’s werelds beste verervers en grootvader Stakkato is een Hannoveraanse legende geworden. De moederlijn van Cello vd Bisschop Z is echter wat zijn afstamming écht bijzonder maakt; de pedigree van Cello gaat immers terug op de beroemde Usha van ’t Roosakker.
Cello’s moeder Mandy vd Bisschop is een dochter van de veelbelovende merrie Josephine vd Bisschop. Deze dochter van de Grand Prix-springhengst Tornado (v. Darco) sprong al op jonge leeftijd op 1.45m-niveau onder de Italiaanse ruiter Alberto Zorzi en wordt tegenwoordig internationaal uitgebracht door de Franse amazone Jeanne Sadran. In de fokkerij gaf Josephine vd Bisschop al de BWP-goedgekeurde hengst Obus vd Bisschop.
Overgrootmoeder Evita van ’t Roosakker gaf op haar beurt ook al een stel internationale springpaarden, waaronder Isaac vd Bisschop van Hansueli Sprunger en Jackson vd Bisschop van Michael Hughes. Dan de merrie waar het allemaal mee begon; Usha van ’t Roosakker – de Chin Chin-dochter die zelf onder meer Marlon Zanotelli en Eiken Sato op Grand Prix-niveau sprong. In de fokkerij werd Usha beroemd als moeder van Cella (v. Cento) van Ben Maher, die individueel zilver en teamgoud won op het EK in Herning. Maar ook Equador en Emperio van ’t Roosakker, die allebei Grand Prix springen onder respectievelijk Frédéric David en Alexandra Crown. Verder komen uit deze moederlijn beroemde paarden als Electra van ’t Roosakker (Jos Lansink & Janika Sprunger), Falco van ’t Roosakker (Jérôme Guéry), Erco van ’t Roosakker (Lorenzo de Luca), Dulhan de la Roque (Reynald Angot), Giorgio van ’t Hagenhof (Quentin Judge), Happy Wandor van ’t Roosakker (Carlos Ramirez) en nog vele andere.
Cello vd Bisschop Z lijkt in alles een aanwinst voor de Nederlandse fokkerij; top pedigree, top moederlijn en top talent.