+31 (0)545 481259

Team Nijhof

FLORENCIO I

FLORENCIO I (FLORESTAN I X WELTMEYER)

Florencio’s verervingskracht werd afgelopen jaar door het KWPN erkend met het hoog aangeschreven ‘Keur’ predicaat. Florencio’s nakomelingen komen keer op keer bovendrijven: meerdere nazaten scoren boven de 70% in de Grand Prix, waaronder zijn in Duitsland goedgekeurde zoon Florenciano onder Hubertus Schmidt, bijna 40 hengsten zijn goedgekeurd bij verschillende stamboeken, waaronder de stempelhengst in wording Charmeur, zoon Borencio won tweemaal de Pavo Cup en zijn dochters ontpopten zich al vele malen als keuringstoppers.

Vader Florestan I is de dressuurambassadeur bij uitstek van Westfalen, met diverse goedgekeurde zonen zoals Fidermark, Fleurop, Fürst Heinrich, Faveur, Neostan, Flores, Freestyle en Flieder. Grootvader Weltmeyer is een van de bekendste fokhengsten van Hannover met talloze goedgekeurde zonen en producten in de dressuursport, terwijl overgrootvader Pik Bube eveneens een wereldberoemde dressuurvererver is.

Deze uitmuntende dressuurgenen kwamen bij Florencio al jong tot uiting: in 2003 werd Florencio Reservekampioen van heel Duitsland op het prestigieuze Bundeschampionat en werd hij Algemeen Kampioen van alle vierjarigen in Westfalen. Onder Hans Peter Minderhoud werd Florencio zowel in 2004 als 2005 wereldkampioen bij de jonge dressuurpaarden in Verden. Later won hij tweemaal met overmacht de VHO-Trofee op Prix St. Georges-niveau.

Van Florencio is enkel diepvriessperma verkrijgbaar.

Stamboom

FLORESTAN I
FIDELIO
FURIOSO II
LAURA
RAUTE
RHEINGOLD
GODE
WALESSA
WELTMEYER
WORLD CUP I
ANKA
PIRELLI
PIK BUBE II
WALDRUN
Nu bestellen Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: Westfalen / RPSI
Kleur Bruin
Geboortedatum 1999
Schofthoogte 1.68m
Goedgekeurd door KWPN, Westfalen, Oldenburg, NRPS, Hannover, AES, SWB

Offspring

Results