+31 (0)545 481259

Team Nijhof

FOUR SEASONS TN

Four Seasons TN beschikt over alle positieve eigenschappen van zijn beroemde vader For Pleasure. Deze beloftevolle vierjarige hengst is lichtvoetig, heeft veel balans in galop en springt met een fantastische afdruk. Daarbij is Four Seasons TN een echte atleet en springt hij met veel vermogen.

De afstamming van Four Seasons TN liegt er niet om; vader For Pleasure mag gezien worden als één van de beste springhengsten van zijn generatie.

Onder het zadel van Lars Nieberg brak For Pleasure door op het allerhoogste niveau en won hij de gouden teammedaille op de Olympische Spelen in Atlanta in 1996; vervolgens nam Marcus Ehning de teugels over en won hij teamgoud op de Olympische Spelen in Sydney in 2000. In de fokkerij bracht For Pleasure onder meer Fit For Fun (Luciana Diniz), Barron (Lucy Davis), Flora de Mariposa (Pénélope Leprévost), Epleaser van ’t Heike (Christian Ahlmann), Ornellaia (John Witaker), VDL Groep Beauty (Leopold van Asten) en nog vele, vele anderen Grand Prix-springpaarden en goedgekeurde hengsten.

Via stempelhengst Cassini II – volle broer van Cassini I en halfbroer van Clarimo – gaat de pedigree van Four Seasons TN terug op de Grand Prix-springmerrie Vink Flower III. Onder het zadel van Eric van der Vleuten sprong Vink Flower III bijzonder succesvol op het allerhoogste niveau en nam zij deel aan de Wereldruiterspelen in Rome in 1998 en de Wereldbekerfinales van Helsinki ’98 en Gothenburg ’99.

In de fokkerij bracht Vink Flower III onder meer het Grand Prix-springpaard Flower Boy van Pia-Katharina Beeking alsook de AES-goedgekeurde hengst Chiricco die op internationaal 1.45m-niveau succesvol was. Four Seasons TN’s moeder C-Flower Z bracht daarbij al het internationale springpaard Daria Z van Kevin Jochems.

Four Seasons TN heeft alle ingrediënten voor een modern springpaard; met zijn gemak van springen, goede achterhandtechniek en bijzonder goede afdruk lijkt hij een mooie toekomst tegemoet te gaan. Four Seasons TN is goedgekeurd bij het AES en kan lichtvoetigheid, macht en vermogen toevoegen aan de fokkerij.

 

 

 

 

Stamboom

FOR PLEASURE
FURIOSO II
FURIOSO XX
DAME DE RANVILLE
GIGANTIN
GRANNUS
GOLDI
C-FLOWER Z
CASSINI II
CAPITOL I
WISMA
FLOWER
FIGARO
KRONJUWEL
Nu bestellen Video Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: AES
Kleur Donkerbruin
Geboortedatum 2016
Schofthoogte 1.70M
Goedgekeurd door AES, KWPN
Dekgeld € 800

Offspring

Results