+31 (0)545 481259

Team Nijhof

OPIUM JW VAN DE MOERHOEVE TN

OPIUM JW VAN DE MOERHOEVE TN

Opium JW van de Moerhoeve is één van de springsensaties van België en lijkt met zijn super talent en ongelofelijke bloedvoering een zeer interessante aanwinst te zijn voor de springpaardenfokkerij. In de Belgische hengstencompetitie en jonge paardencycli toonde Opium JW van de Moerhoeve zijn onbegrensde springkwaliteiten, waarbij hij voorzichtigheid en reflexen combineert met instelling en extra vermogen.
Vader Kannan behoort al jaren tot ’s werelds beste verervers en produceerde springcracks zoals Nino des Buissonnets (Steve Guerdat), Molly Malone V (Bertram Allen), Quabri de l’Isle (Pedro Veniss), Tokyo (Christian Ahlmann), Quorida de Treho (Romain Duguet) en nog vele anderen. De pedigree van Opium bestaat louter uit stempelhengsten met vervolgens Nabab de Rêve, Chin Chin en Quidam de Revel op rij.
Moeder Ischgl de Muze sprong op internationaal niveau onder Joe Clee en gaf naast Opium ook al de goedgekeurde hengst Mumbai van de Moerhoeve, die tegenwoordig bij Stal Beerbaum voor het hoogste werk wordt opgeleid. Opiums grootmoeder VDL Groep Eureka is in Nederland wel bekend; onder Maikel van der Vleuten sprong Eureka bijzonder succesvol op internationaal niveau en bemachtigde ze in 2014 de Nederlandse kampioenstitel senioren in Mierlo. Overgrootmoeder Beauty-Belle van ’t Roosakker is vervolgens een dochter van de wereldberoemde Goliath Z-dochter La Belle van Sombeke. La Belle stond aan de basis van een ongekende lijst internationale springpaarden, maar is vooral moeder van Grand Prix-winnares Ta Belle van Sombeke – de moeder van Glock’s London (Gerco Schröder), Golden Hawk (Shane Breen), Taran de la Pomme (Kevin Staut) en A Pikachu de Muze (Billy Twomey).

Opium JW van de Moerhoeve werd verder opgeleid door mede-eigenaar Willem Greve, die hem qua talent vergelijkt met zijn tophengsten Carambole en Grandorado TN. Opium JW van de Moerhoeve is één van de grootste springtalenten van dit moment en met dit gepaard met zijn afstamming lijkt hij uit te kunnen groeien tot een waardevolle fokhengst. Momenteel wordt Opium  JW van de Moerhoeve gereden door de Amerikaanse amazone Lillie Keenan.

 

 

 

 

Stamboom

Kannan
Voltaire
Furioso xx
Gogo Moeve
Cemeta
Nimmerdor
Wozieta
Ischgl de Muze
Nabab de Reve
Quidam de revel
Melodie en Fa
Eureka van 't Roosakker
Chin Chin
Beauty-Belle van 't Roosakker
Nu bestellen Video Video Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: AES
Kleur Donkerbruin
Geboortedatum 23-04-2014
Schofthoogte 1.68 cm
Goedgekeurd door Oldenburg, OS, Westfalen, AES
Dekgeld € 1.100

Offspring

Results