+31 (0)545 481259

Team Nijhof

Q’ CHACCO BLUE VAN ESSENE

Voor het tweede jaar op rij werd Chacco Blue uitgeroepen tot nummer één springpaardenvererver op de WBFSH Sire Ranking en met Q’Chacco Blue van Essene heeft Team Nijhof een zeer interessante zoon van hem vast weten te leggen. Q’Chacco Blue van Essene was op de BWP Hengstenkeuring één van de opvallendste springpaarden en combineert zijn talent met een uitstekende pedigree.
Vader Chacco Blue sprong onder Andreas Kreuzer naar een imposante derde plaats in de Grote Prijs van Aken en ontpopte zich tot één van de beste fokhengsten van zijn generatie. Het afgelopen jaar waren er weer meerdere Chacco Blue-nakomelingen die tot de verbeelding spraken, waaronder Explosion W (Ben Maher), Chalou (Emanuele Gaudiano), Calisto Blue (Daniel Deusser), VDL Groep Miss Untouchable (Leopold van Asten) en nog vele anderen. Q’Chacco Blue’s grootvader Nonstop is een bijzonder waardevolle zoon van Darco en gaf al meerdere internationale toppaarden, waaronder voormalig nummer één van de wereldranglijst Ulysse (Pius Schwizer). Vervolgens gaat de pedigree terug op de Hannoveraanse Grand Prix-springhengst Gotthardsen, die afstamt van de legendarische Gotthard.
Q’Chacco Blue van Essene stamt daarnaast uit een bijzonder succesvolle moederlijn; zo gaf moeder Folie van Essene al het internationale springpaard Jolie van Essene. Daarnaast is Folie de halfzus van internationale springpaarden als Jiamante van Essene en Hacco Blue van Essene, maar bovenal van het bekende Grand Prix-springpaard Extra van Essene. Deze Diamant de Semilly-zoon sprong onder meerdere ruiters op het allerhoogste niveau en kende zijn mooiste successen onder de Braziliaan Marlon Zanotelli, die onder meer de Grand Prix van Beervelde op naam schreef met de inmiddels vijftienjarige ruin. Tegenwoordig wordt Extra van Essene met succes uitgebracht door de Ier Darragh Kenny. Deze moederlijn bracht ook nog internationale springpaarden als El Cassina van Kojakhoeve (Yves Vanderhasselt), Filou van Kojakhoeve (Jérôme Guéry) en Why Not van Essene (Jill Henselwood).
Het aanstormende talent Q’Chacco Blue van Essene is met zijn spraakmakende springmanieren en topafstamming een hoogst interessante hengst voor de toekomst.

 

 

Stamboom

Chacco Blue
Chambertin
Cambrige
Desiree VII
Contara
Contender
Godahra II
Folie van Essene
Nonstop
Darcp
Glorca
Sari van Essene
Gotthardsen
Nikita van Essene
Nu bestellen Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: BWP
Kleur Vos
Geboortedatum 2-7-2016
Schofthoogte 1.69m
Goedgekeurd door BWP
Dekgeld € 900

Offspring

Results