+31 (0)545 481259

Team Nijhof

SPARTACUS TN

  • spartacus, marco kutscher, team nijhof, hengst, stallion
  • spartacus, marco kutscher, team nijhof, hengst, stallion

SPARTACUS TN (STAKKATO X GRANNUS)

Op het hoogste niveau heeft Spartacus inmiddels alles al bewezen. Onder Marco Kutscher won hij in 2012 de Grote Prijs van Oslo en werd hij tweede in de Grote Prijzen van Leipzig en Genève. Henk van de Pol heeft inmiddels ook al vele goede resultaten behaald met Spartacus, waaronder tweemaal de vierde plaats in de driesterren Grote Prijzen van Vejer de la Frontera en de tiende plaats op het NK in Mierlo.

De afstamming van Spartacus loopt over van prestatiegenen: vader Stakkato is dé stempelhengst van het Hannoveraner Verband en bracht de afgelopen jaren een eindeloze lijst aan internationale toppers. Grootvader Grannus wordt gezien als één van de beste hengsten aan moederskant en duikt nog altijd op in de afstamming van vele springkanonnen op het hoogste niveau. Spartacus’ moeder Galina gaf al eerder Elton John, een zoon van Acorado I die onder Hergen Forkert op Grand Prix-niveau succesvol is. Vervolgens gaat via de hengsten Colorado x en Granit de afstamming van Spartacus terug op de merrie Welfenglück, die onder Herman Schridde succesvol internationaal presteerde.

In de fokkerij ontpopt Spartacus zich als een vererver: uit zijn eerste jaargang springen al meerdere nakomelingen internationaal en ook de jonge Spartacus-nazaten overtuigen.

Stamboom

STAKKATO
SPARTAN
SERVUS
GOTTILDE
PIA
PYGMALION
GOLDFEDER
GALINA
GRANNUS
GRAPHIT
ODESSA
COSENZA
COLORADO X
GOLDA I
Nu bestellen Video Horsetelex
Geslacht Hengst
Stamboek: Hannover
Kleur Donkerbruin
Geboortedatum 2003
Schofthoogte 1.75m
Goedgekeurd door KWPN, Holstein, Hannover, Zangersheide, OL/OS, Selle Francais

Offspring

Results